Закон про держзакупівлі змінять до весни? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про держзакупівлі змінять до весни?

Казна та Політика
242
Рада найближчим часом може розглянути законопроекти "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти".
У ході роботи першої сесії ВР у секретаріаті парламенту були зареєстровані 14 подібних законодавчих ініціатив. У профільному комітеті Ради - з питань економічної політики - очікують, що в цьому списку може з'явитися проект змін у закон про держзакупівлі Президента Віктора Ющенко. Він позначений у списку невідкладних у додатку №1 до угоди про створення коаліції БЮТ і НУНС.
Перший заступник голови профільного комітету Сергій Осика (БЮТ) повідомив, що йому відомо про намір парламентаріїв зареєструвати ще близько десятка подібних законодавчих ініціатив. "Безумовно, можна чекати, що свій законопроект подасть Президент", - додав Осика. Велика кількість пропозицій парламентаріїв може значно ускладнити процедуру прийняття змін у закон про держзакупівлі. Осика не ризикнув назвати ці законопроекти першочерговими для комітету з економполітики: "У комітеті маса першочергових питань. Зараз потрібно зводити всі ці законопроекти в таблицю і починати роботу над ними. Прогнозувати дату прийняття остаточних рішень у комітеті та сесійному залі складно".
Його колега з комітету, міністр економіки тіньового уряду Ірина Акімова (ПР), сподівається, що законопроект про держзакупівлі стане першим, котрим займеться комітет. "Велика кількість законопроектів - відбиття недосконалості тендерного законодавства", - заявила Акімова. Вона припустила, що комітету під силу виконати основний обсяг роботи над законопроектами до середини лютого 2008 року. Депутат переконаний, що в інтенсифікації підготовки змін до тендерного законодавства зацікавлені представники всіх парламентських фракцій: "Можливо, тільки представники КПУ в меншому ступені зацікавлені в прийнятті цих змін". Акімова підкреслила, що це питання є одних з тих, де ймовірність знаходження консенсусу всіх парламентських фракцій дуже велика.
Парламентарій від ПР Олексій Плотніков також переконаний, що у форсуванні роботи над законопроектами зацікавлені всі п'ять фракцій. "Потрібно створювати робочу групу з роботи над законопроектами", - переконаний Плотніков.
З ним згодна й парламентарій від КПУ Катерина Самойлик: "Створення робочої групи - єдиний вихід у даній ситуації. Діюче тендерне законодавство створило монстра (тендерну палату), і з цим потрібно боротися". Самойлик називає основним пунктом нині діючого закону, що вимагає зміни межі вартості товару, при якій необхідне проведення тендерної процедури. Зараз він становить 20 тис. грн. для товарів і 50 тис. грн. для послуг: "Цю межу потрібно збільшувати, тому що найчастіше витрати на організацію та проведення тендеру, на участь у тендері перевищують вартість закуповуваних товарів". Депутат припускає, що межову ціну товару потрібно підняти як мінімум до 50 тис. грн.: "Хоча при нинішній інфляції і цього теж мало".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас