Ієна знизилася на тлі росту золота до рекордного рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ієна знизилася на тлі росту золота до рекордного рівня

Валюта
100
Ієна різко впала в середу, оскільки високоприбутковий австралійський долар виріс завдяки очікуванням подальшого підвищення ключової ставки, а також підвищенню вартості золота до рекордного рівня.
Сильні роздрібні продажі в Австралії збільшили очікування того, що центробанк країни в лютому підвищить ключову ставку.
Ієна знизилася до 96,53 до австралійського долара, а також опустилася до таких валют, як новозеландський долар і фунт стерлінгів, незважаючи на зниження японського фондового ринку.
"Коли вартість акцій падає, високоприбуткові валюти звичайно продаються на користь ієни, але сьогодні вони утримали свої позиції завдяки росту австралійського долара", - сказав віце-президент з торгівлі іноземною валютою з європейського банку.
Долар додав до 109,34 ієни, піднявшись із шеститижневого мінімуму 107,90, досягнутого на електронних торгах EBS у п'ятницю.
Євро піднявся до $1,4720 з $1,4713 у вівторок.
Рухи на ринках акцій вважаються барометром готовності інвесторів до участі в ризикованих операціях carry trade, які мають на увазі продаж низкодоходних валют, таких як ієна, щоб проінвестувати у високоприбуткові валюти. Інвестори часто закривають подібні позиції, коли знижується апетит до ризику і росте волатильність на валютному ринку.
Незважаючи на різке зниження в середу, ієна може вирости, якщо акції США продовжать зниження, сказав віце-президент європейського банку.
Зростання долара стримується страхами із приводу уповільнення економіки США та очікуваннями подальшого пом'якшення грошово-кредитної політики ФРС. Багато ринкових гравців вважають, що ФРС, імовірно, скоротить ключову ставку на половину процентного пункту до 3,75 відсотки, у ході засідання наприкінці січня. Скорочення ставки на чверть процентного пункту практично неминуче.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас