Дорога нафта турбує японців більше, ніж падіння акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дорога нафта турбує японців більше, ніж падіння акцій

Фондовий ринок
148
Японська економіка все ще перебуває на шляху до відновлення, незважаючи на недавнє падіння фондового ринку, хоча високі ціни на нафту і можливу рецесію в США несуть у собі загрозу, заявив 8 січня міністр фінансів Японії Фукушіро Нукага.
Нукага підтвердив свою позицію щодо впевненості в японській економіці, незважаючи на падіння фондового ринку останнім часом. "Моя базова оцінка полягає в тому, що економіка залишається на шляху до відновлення, - підкреслив він під час прес-конференції. - На мою думку, тенденція до відновлення продовжиться".
Одночасно з Нукагою на іншій прес-конференції виступав міністр економіки Хироко Ота. Вона висловила схожу думку з міністром фінансів, однак додала, що уряд у меншій мірі стурбований падінням фондового ринку, ніж представники бізнесу. Вже з 1 січня поточного року фондові індекси Японії, Nikkei 225 і Topix, встигли обвалитися майже на 5% до цього моменту.
Більшою мірою Ота стурбована високими цінами на нафту і спадом в американській економіці. "Необхідно відслідковувати ситуацію зі спадом в економіці США і високими цінами на нафту, оскільки вони будуть стояти на шляху росту японського експорту і корпоративних прибутків", - підкреслила вона.
За словами міністра фінансів Нукагі, уряд передбачить необхідні заходи щодо боротьби з негативним впливом високих цін на нафту вже в бюджеті поточного року, а також у бюджеті на 2008 фінансовий рік, що планує прийняти в найкоротший термін. "Дорога нафта може негативно позначитися на споживчій упевненості, а також на прибутку малих і середніх компаній, - підкреслив він. - Ми повинні діяти, щоб прийняти бюджет у найкоротший термін". Наступна сесія японського парламенту почнеться вже 18 січня й уряд має намір не відкладати питання прийняття бюджету в довгий ящик.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас