Чавес змінює міністрів і готується до наступу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес змінює міністрів і готується до наступу

Казна та Політика
89
Чавес почав серйозні перестановки в уряді. Президент Венесуели Уго Чавес заявив про серйозні перестановки в уряді.
Це відбулося через усього кілька тижнів після того, як його пропозиції щодо конституційних реформ були відкинуті на загальнонаціональному референдумі.
Чавес заявив, що зробить 13 замін у кабінеті. Зокрема, місце віце-президента Хорхе Родрігеса, на якого багато хто покладають провину за поразку Чавеса на референдумі, перейде нинішньому міністрові житлово-комунального господарства Рамону Каррізалесу.
Які ще перестановки відбудуться в уряді Венесуели, поки невідомо. Чавес має намір спочатку повідомити про них самим міністрам, а тільки потім - пресі.
У грудні Уго Чавес кинувся на опозицію, що одержала перемогу на референдумі, і заявив, що не відмовиться від запланованих реформ.
"Буде новий наступ", - сказав він.
Відповідно до законодавства країни, новий референдум можна провести в тому випадку, якщо під відповідною петицією поставлять свої підписи 15% виборців.
Президентський термін Уго Чавеса минає в 2013 році.
Головною реформою, що планувалась президентом, було скасування конституційного положення про обмеження кількості термінів переобрання президента.
Крім того, проект припускав перехід Центрального банку країни під контроль президента, а також створення нових провінцій, які б підкорялися центру.
Уго Чавес також пропонував урізати робочий день до шестигодинного і знизити вік, що дає право на участь у виборах, з 18 до 16 років.
Усього президент запропонував внести в конституцію країни 33 зміни. Критики президента Чавеса звинувачували його в прагненні до узурпації влади, а прихильники наполягали на тому, що реформи допоможуть зміцнити демократію у Венесуелі.
За даними Національної виборчої ради, проти запропонованих реформ проголосував 51% виборців, за висловилися 49%.
Чавес визнав свою поразку, сказавши: "Ми не могли цього зробити, не могли зараз".
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас