Тимошенко має намір направити на компенсацію вкладникам Ощадбанку СРСР 6 млрд. гривень, які лишилися в держбюджеті від продажу "Криворіжсталі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко має намір направити на компенсацію вкладникам Ощадбанку СРСР 6 млрд. гривень, які лишилися в держбюджеті від продажу "Криворіжсталі"

Казна та Політика
801
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко має намір направити на компенсацію вкладникам, які втратили свої заощадження в Ощадбанку СРСР, 6 млрд. гривень, які залишилися в державному бюджеті від продажу в 2005 році підприємства "Криворіжсталь".
Про це вона сказала в ефірі телекомпанії "Студія 1+1" у спецвипуску програми "Я так думаю" 27 грудня.
"Я відшукала гроші від "Криворіжсталі", ви ж не думайте, я так не кидаю питання просто, і ми ці гроші спрямували на повернення заощаджень людям уже в цьому бюджеті (на 2008 рік)", - сказала вона.
З її слів, ці гроші були розміщені на рахунках Державного казначейства.
Тимошенко зазначила, що частина коштів від продажу "Криворіжсталі" пішла на фінансування дефіциту держбюджету минулих років, частина - на фінансування дефіциту Пенсійного фонду.
Як повідомляло агентство, Кабмін пропонує Верховній Раді виділити в 2008 році з бюджету 20 млрд. гривень на компенсації за втраченими вкладами: 6 млрд. гривень планується повернути грошима, щоб повернути всі вклади до 1 тис. гривень; 2 млрд. гривень - шляхом взаєморозрахунків за погашення заборгованості за житлокомунпослуги; 12 млрд. гривень, отриманих за рахунок додаткових надходжень у бюджет від приватизації, спрямувати на оплату поточних платежів із житлокомунпослуг і оплату певних груп товарів і послуг.
24 жовтня 2005 року Фонд держмайна визнав компанію Mittal Steel Germany GmbН (Німеччина) переможцем конкурсу із продажу 93,02% акцій "Криворіжсталі".
Mittal Steel запропонував за пакет акцій найвищу ціну серед трьох претендентів - 24,2 млрд. гривень, із цієї суми 4,26 млрд. гривень повернуто колишньому власникові пакета акцій консорціуму "Інвестиційно-металургійний союз".
Опоненти Тимошенко, яка ініціювала реприватизацію "Криворіжсталі", обвинувачують її в неефективній і непрозорій витраті коштів, отриманих від повторної приватизації цього підприємства.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас