Шлапак: Кабмін скасував постанову про передачу ФДМУ держпакету акцій "Укртатнафти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак: Кабмін скасував постанову про передачу ФДМУ держпакету акцій "Укртатнафти"

Фондовий ринок
217
Заступник глави Секретаріату президента, представник Президента в Кабміні Олександр Шлапак підтвердив інформацію про те, що 24 грудня ц.р. уряд скасував постанову уряду від 8 серпня ц.р. № 1037, відповідно до якого держпакет акцій "Укртатнафти" був переданий в управління Фонду держмайна. Про це він повідомив РБК-Україна.
За його словами, Президент найближчим часом скасує свій указ, яким він зупинив дію урядової постанови № 1037 від 8 серпня ц.р., а також відкличе своє подання в Конституційний суд у цій справі. "Таким чином, відновлений статус-кво", - сказав Шлапак. Він додав, що на сьогоднішній день 61% акцій "Укртатнафти" перебуває в управлінні Мінпаливенерго. "Що робити із цим пакетом - запитуйте в уряду і Мінпаливенерго", - сказав він.
Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" з 2004 р. керувала держпакетом акцій "Укртатнафти" у розмірі 43,054% статутного капіталу ЗАТ, що до цього перебував під управлінням ФДМУ.
Українська сторона протягом декількох років заперечувала правомірність передачі 18,296% акцій "Укртатнафти" двом компаніям - Seagroup International Inc. (США) і Amruz Trading AG (Швейцарія), а також ВАТ "Татнафта" (Татарстан, РФ).
ВАТ "Фінансова компанія "Укрнафтогаз", що веде реєстр акціонерів "Укртатнафти", наприкінці травня 2007 р. списало з рахунків АБ "ІНГ Банк Україна" в інтересах "Нафтогазу України" 271,006 млн акцій ЗАТ (18,296% статутного капіталу), які належали Seagroup International і Amruz Trading. Таким чином, "Нафтогаз України" консолідував 61,346% акцій "Укртатнафти".
Уряд України 8 серпня 2007 р. доручив Мінпаливенерго разом з "Нафтогазом України" у місячний термін передати ФДМУ акції "Укртатнафти", що належать державі. Кабмін ухвалив, що управління державними корпоративними правами "Укртатнафти" буде вести ФДМУ, і вповноважив главу відомства підписати акт прийому-передачі акцій ЗАТ.
Однак уряд не уточнив розмір пакета або кількість акцій "Укртатнафти", які належать державі і повинні бути передані "Нафтогазом України" Фонду держмайна.
У свою чергу, Президент Віктор Ющенко своїм указом зупинив дію цієї постанови уряду і направив відповідне подання в Конституційний суд.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас