Україна і ЄС створять спільний візовий комітет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і ЄС створять спільний візовий комітет

Енергетика
130
З нового року Україна і Євросоюз створять спільний моніторинговий комітет, що буде відслідковувати, як виконується угода про спрощення візового режиму і реадмісію. В українському МЗС впевнені, що також комітет допоможе усунути посередницькі структури, які в цей час пропонують українцям візи вдвічі дорожче.
У спільний візовий комітет "Україна-ЄС" увійдуть українські і європейські експерти-юристи, дипломати і правоохоронці. На першому етапі імплементації угоди про спрощення візового режиму головною їхньою роботою буде надання допомоги тим, хто мав труднощі при одержанні віз у країни ЄС. А таких громадян із січня, коли почне діяти двостороння угода, буде чимало, прогнозує заступник міністра закордонних справ України Костянтин Єлисєєв.
"Під час реалізації цієї угоди будуть виникати певні непорозуміння. Ціль цього комітету оперативно реагувати на ці недоліки. Щоб кожен наш громадянин зміг апелювати до судових інстанцій, якщо йому відмовлять у візі. Мова йде про 47 мільйонів українців і тут ми не повинні мовчати", - сказав він.
Коли саме запрацює спільний візовий комітет, Єлисєєв не уточнив і порадив поки ще з візовими проблемами звертатися в call-центр при українському МЗС.
За матеріалами:
Glavred.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас