Китай зменшить тарифи на імпорт нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай зменшить тарифи на імпорт нафтопродуктів

Енергетика
78
З 1 січня 2008 Китай скоротить тарифи на імпорт бензину, дизельного та авіаційного палива з 2-6% до 1%. Про це міністерство фінансів КНР повідомило в середу 26 грудня.
При цьому тарифи на імпорт нафти будуть знижені з 2% до 1%, а тарифи на топковий мазут залишаться на рівні 3%. Тарифи на експорт сирої нафти також залишаться без змін на позначці 5%.
На думку агентства XFN-ASIA, даний крок вживається Китаєм для того, щоб обмежити експорт нафтопродуктів при попиті, що зростає, на них на внутрішньому ринку. Цей попит стає усе помітнішим з жовтня, оскільки збільшується різниця між збільшеними цінами на нафту на міжнародному ринку, і обмеженими державною планкою цінами на паливо в КНР.
Таким компаніям як PetroChina і China Petroleum & Chemical Corp, або Sinopec, було наказано збільшити імпорт палива, щоб скоротити його дефіцит, незважаючи на те, що їхні продажі від цього скоротяться.
За останніми даними митного управління КНР, за перші 11 місяців 2007 Китай імпортував 31,15 млн. тонн нафтопродуктів, що на 9% менше, ніж за аналогічний період минулого року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас