Ціни на газ для населення не зміняться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на газ для населення не зміняться

Енергетика
185
В Україні ціни на газ для населення в 2008 році не зміняться. Про це сьогодні на брифінгу повідомив міністр економіки України Богдан Данилишин, відповідаючи на запитання, як зміняться ціни на газ в 2008 році для підприємств і для населення.
"Підготовлений і прийнятий проект постанови уряду. Хочу сказати, що ціни за газ для населення не зміняться", - сказав міністр.
Нагадаємо, що Кабінет міністрів України має намір у першому півріччі 2008 року зберегти граничний рівень цін на природний газ імпортного походження для підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) на рівні 2007 року - 686 грн. за тис. куб. м (з тарифом на транспортування, ПДВ і цільовою надбавкою). Про це говориться в проекті постанови Кабміну "Про граничний рівень цін на природний газ".
Зокрема, відповідно до проекту постанови, передбачається встановити граничний рівень цін на природний газ імпортного походження для підприємств ТКЕ за умови компенсації НАК "Нафтогаз України" з Державного бюджету різниці в цінах на газ і витрат на його реалізацію з 1 січня 2008 року - 686 грн. за тис. куб. м, а з 1 липня 2008 року - підвищити до 891,9 грн. за тис. куб. м.
Для промислових споживачів та інших суб'єктів ведення господарства, без урахування ПДВ, збору до затвердженого тарифу на газ у вигляді цільової надбавки, тарифів на його транспортування, розподіл і постачання, гранична ціна пропонується на рівні 959,7 грн. за тис. куб. м.
Для установ та організацій, які фінансуються з державного і місцевого бюджетів, без урахування ПДВ, збору до затвердженого тарифу на природний газ у вигляді цільової надбавки, тарифів на його транспортування, розподіл і постачання та витрат на його реалізацію НАК "Нафтогаз України", - 959,7 грн. за тис. куб. м.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас