Призначено керівників ДПАУ, ДМСУ та НАК "Нафтогаз України" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Призначено керівників ДПАУ, ДМСУ та НАК "Нафтогаз України"

Казна та Політика
515
Кабінет Міністрів прийняв низку кадрових рішень, повідомляє прес-служба Кабміну. Зокрема, главою Державної податкової адміністрації України призначений Сергій Буряк, головою Державної митної служби України - Валерій Хорошковський, головою Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи в 2012 р. з футболу – Євген Червоненко, головою правління НАК "Нафтогаз України" - Олег Дубина.
Відзначимо, що газета "Дело" 14 грудня ц.р. повідомляла про можливість призначення на посаду голови ДМСУ Хорошковського. Імовірним претендентом на посаду глави ДПАУ видання назвало Буряка. Інформація була отримана газетою від "достовірних джерел у парламенті".
Нагадаємо, Хорошковський з листопада 2002 р. по січень 2004 р. займав посаду міністра економіки. Пішов у відставку у зв'язку з незгодою з політикою тодішнього першого віце-прем'єр-міністра Миколи Азарова. На парламентських виборах 2002 р. очолював список "Команди озимого покоління", якому не вдалося подолати існуючий тоді 4% бар'єр.
Із грудня 2006 р. по травень 2007 р. - перший заступник Секретаря Ради національної безпеки та оборони. Після відставки з РНБО очолив АТЗТ "Українська незалежна ТВ-корпорація" (телеканал "Інтер"). Хорошковський володіє компанією U.A. Inter Mediа Group Ltd., у власності якої опосередковано перебувають 61% акцій АТЗТ "Українська незалежна ТВ-корпорація" (телеканал "Інтер"), 90% ТОВ "Кіно-тв" (телеканал "Ентер Фільм"), 90 % ТОВ "Музика-ТВ" ("Ентер Музика"), телевізійні канали К1, К2, "Мегаспорт", НТН, а також інші медіа-активи.
Буряк разом із братом Олександром контролює "Брокбізнесбанк", який був створений в 1991 р. До 1996 р. Буряк займав посаду голови правління банку. З 1996 м і до сьогоднішнього дня працював у парламенті, член комітету з питань фінансів і банківської діяльності. На позачергових парламентських виборах 30 вересня ц.р. балотувався за списком БЮТ (№38 у списку).
Дубина раніше керував Алчевським меткомбінатом, "Криворіжсталлю" і Дніпропетровським меткомбінатом ім. Дзержинського. Із січня по травень 2001 р. займав посаду віце-прем'єр-міністра з питань промислової політики, потім до листопада 2002 р. - першого віце-прем'єр-міністра. В 2004-2005 р. очолювала НАК "Енергетична компанія України".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас