На Камчатці ввели норму продажу бензину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Камчатці ввели норму продажу бензину

Енергетика
100
Дефіцит бензину на АЗС Петропавловська-Камчатського привів до обмеження кількості палива, що продається "в одні руки".
У цей час заправити одну машину можна 30 літрами бензину. Продаж бензину в каністри і бочки не здійснюється. Про це в понеділок повідомляє інформаційне агентство РІА-Новости.
Покупка високооктанового бензину на всіх заправних станціях здійснюється за фіксованою ціною 27 рублів за літр Аі-92 і 28 рублів - Аі-95. На заправних станціях краю поки зберігаються черги, але за даними постачальників, через невеликий проміжок часу і ця проблема зникне.
Дефіцит високооктанового бензину на Камчатці виник наприкінці минулого тижня. Частина АЗС повністю завершили його реалізацію, на інших паливо стали відпускати винятково власникам карток паливних компаній без можливості поповнення балансу на картках. Вартість бензину марки Аі-92 на окремих приватних АЗС збільшилася до 35 рублів за літр.
Представники компаній, які поставляють на Камчатку бензин, вважають, що причина нестачі палива на півострові полягає в збільшенні відвантаження світлих нафтопродуктів на експорт нафтопереробними компаніями. Подібна ситуація, на їхню думку, складається і в інших регіонах Далекого Сходу. Найближчим часом, для того щоб стабілізувати ситуацію з постачаннями палива на півострів, камчатські постачальники мають намір укласти контракти на постачання бензину із закордонними компаніями.
Ситуація перебуває під контролем губернатора краю Олексія Кузьмицького. Прокуратура Камчатського краю і регіональне управління Федеральної антимонопольної служби з'ясовують обставини виникнення дефіциту палива.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас