Експерти утримуються від коментарів ініціативи прем'єра знизити мита на імпорт нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти утримуються від коментарів ініціативи прем'єра знизити мита на імпорт нафти

Енергетика
190
Експерти та учасники нафтового ринку, опитані агентством "Інтерфакс-Україна", утримуються від коментарів щодо ініціативи прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко знизити мито на імпортовану в країну нафту.
"У нас немає ніякого мита на імпорт нафти. Компанії платять тільки податок на додаткову вартість (ПДВ), що сама пані Тимошенко і ввела під час минулого прем'єрства", - говорять в один голос експерти та учасники ринку.
У той же час вони відзначають, що якщо мова йде про експортне мито, установлене Росією, то на її зміну вплинути може тільки уряд цієї країни.
Як повідомлялося з посиланням на Тимошенко, Кабінет міністрів України має намір знизити мито на імпортовану нафту з метою зниження її вартості на українському ринку.
За її словами, у країні склалася ситуація, коли ціни на внутрішньому ринку диктують три структури, "а на кордоні поставлена мито, щоб нафтопродукти не надходили усередину країни". "Ми хочемо усунути це мито, щоб сюди зайшла дешева нафта і знизила ціну монополістів", - сказала Тимошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас