Експортне мито на нафту з 1 січня може збільшитись до 330 дол./т — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експортне мито на нафту з 1 січня може збільшитись до 330 дол./т

Енергетика
98
Ставка експортного мита на нафту з 1 лютого 2007р. може скласти близько 330 дол./т.
Про це повідомив РБК заступник начальника відділу митних платежів Міністерства фінансів РФ Олександр Сакович. За його словами, ставка мита на світлі нафтопродукти складе 235-237 дол./т, темні - 127 дол./т.
Нагадаємо, з 1 грудня 2007 р. розмір експортного мита на нафту в Росії встановлений в розмірі 275,4 дол./т. Експортне мито на світлі нафтопродукти становить 197,8 дол./т, на темні - 106,6 дол./т.
Також можуть бути підвищені ввізні мита на прокат з нержавіючої сталі. У цьому випадку мита складуть 1200-1300 євро за тонну і будуть поширені на імпорт із Китаю. Про це повідомив журналістам заступник міністра промисловості та енергетики РФ Андрій Дементьєв.
"Такі мита були б ефективні, цей ринок зараз досить гнучкий", - сказав заступник міністра. Він нагадав, що на даний момент діють імпортні мита на прокат з нержавіючої сталі в розмірі 840 євро за тонну, причому вони стосуються тільки європейських виробників. За словами Дементьєва, з моменту введення цих мит ціна на сировину для нержавіючого прокату значно зросла. У зв'язку із цим російські виробники, у тому числі "Мечел", а також завод "Серп і молот", внесли в Мінпроменерго пропозицію про підвищення мит.
Дементьєв також повідомив, що з ініціативи компанії "Северсталь" у січні 2008 р. може бути ініційоване чергове розслідування, що стосується китайських виробників, після чого відносно них можуть бути застосовані антидемпінгові процедури. Він додав, що на даний момент китайський імпорт є у даній галузі таким, що найшвидше зростає, і "весь спад по імпорту з боку західних виробників відразу накривається південним сходом". "Цей дисбаланс ми і хотіли б ліквідувати", - сказав заступник міністра.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас