Іпотечна криза вдарила по американських страхувальниках пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іпотечна криза вдарила по американських страхувальниках пенсій

158
Американська страхова компанія MBIA, найбільший гравець на ринку страхування облігацій, 20 грудня пережила падіння своїх акцій на 26 відсотків до 20-річного мінімуму, повідомляє BBC News.
Обвал був викликаний звісткою, що MBIA тримає більше 30 мільярдів інвестицій в активах, пов'язаних з іпотечною кризою в США, з яких більше восьми мільярдів належить до високоризикованих.
Ситуація ускладнюється тим, що компанія страхує кошти пенсійних фондів інвесторів, так що у випадку виникнення в неї серйозних неприємностей, мільярди доларів пенсійних грошей можуть також виявитися в зоні ризику. Аналітики шоковані тим, що MBIA до останнього моменту приховувала дані про наявність у неї ризикованих активів, пише The Financial Times
Обвал акцій MBIA відбувся наступного дня після звісток про багатомільярдні збитки в найбільших інвестиційних банків - Morgan Stanley і Bear Stearns, ставши, таким чином, черговим етапом іпотечної кризи, що розгортається в США. Декілька аналітиків, за даними BBC News, вважають, що уряд США у випадку погіршення ситуації може надати фінансову допомогу компаніям і банкам, що потрапили в скрутне становище, чого воно дотепер не робило.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас