Розширення Шенгенської зони обійшлось ЄС в 1 мільярд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розширення Шенгенської зони обійшлось ЄС в 1 мільярд євро

124
Розширення Шенгенської зони, що вимагає модернізації інфраструктури безпеки по периметру нових зовнішніх кордонів Євросоюзу, обійшлося цій регіональній організації приблизно в 1 мільярд євро.
Зокрема, новим учасникам Шенгену - дев'яти державам Східної і Центральної Європи - для підключення з 1 вересня до Шенгенської інформаційної системи (SIS) поліцейських даних треба було зробити масштабну технічну модернізацію.
Разом з позитивними оцінками розширення Шенгенської зони, розглянутого на Заході як останній етап демонтажу "залізної завіси" епохи комунізму, преса висловлює також низку побоювань.
Зокрема, наводиться думка глави Спілки поліцейських Німеччини Йозефа Шеурінга, що включення в Шенген нових країн може спровокувати збільшення злочинності.
Поліцейський назвав скасування прикордонного контролю на кордонах Німеччини з Польщею і Чехією "запрошенням для злочинців".
На його думку, від розширення Шенгенської зони "Європа зазнає значних втрат в плані безпеки".
Стурбованість не приховує і глава європейського агентства з контролю зовнішніх кордонів ЄС - Frontex - Ілкка Лайтінен.
Він вважає, що платою за Шенген для Європи стане притік нелегальних іммігрантів.
Негативного ефекту від розширення Шенгенської зони очікують і громадяни низки країн ЄС.
Так, відповідно до опитування, проведеного австрійським телеканалом ORF, 75% австрійців опозиційно ставляться до включення в Шенген нових держав.
Стурбованість висловлюють і у сусідній Словаччині, що стала новою учасницею Шенгенської угоди. Представники словацької поліції, за повідомленнями ЗМІ, очікують, зокрема, притоку в країну кримінальних елементів із країн колишньої Югославії.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас