Обсяг комерційної нерухомості не задовольняє потреб українського ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг комерційної нерухомості не задовольняє потреб українського ринку

Нерухомість
189
Обсяг комерційної нерухомості не задовольняє потреб українського ринку.
Таку думку висловили на конференції для іноземних інвесторів генеральний директор компанії "ТММ" Микола Толмачов і генеральний директор холдингу "ТКС" Іван Торський.
Учасники ринку відзначають, що в деяких містах навіть спостерігається дефіцит. Наприклад, за словами І.Торського, у Львові рівень наявності торговельних площ на 1 тис. чоловік приблизно в 4 рази нижчий рівня Варшави, і в 8 разів - рівня міст Швеції.
"Навіть у Києві вакантність торговельних площ не перевищує 1-2% при щорічному зростанні ціни оренди на 20-30%. У другій половині 2007 багато нових операторів роздрібної торгівлі вийшли на український ринок, однак ринок комерційної нерухомості не був здатний надати якісні торговельні площі", - говорить Торський.
Учасники ринку відзначають, що в Україні заявлено багато нових проектів. Перевага при реалізації таких проектів у вертикально-інтегрованих холдингів, що мають у своєму складі будівельні компанії, які виграють у першу чергу за рахунок наявності можливості контролювати витрати і витримувати строки будівництва, говорять вони.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас