Вночі СБУ допомогла уникнути брутального захоплення столичної райадміністрації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вночі СБУ допомогла уникнути брутального захоплення столичної райадміністрації

Кримінал
566
Захоплення 20 грудня Дніпровської районної держадміністрації в Києві невідомими, котрих супроводжував в.о. заступника глави Київміськадміністрації Володимир Головач, зупинило прибуття співробітників СБУ.
На сьогоднішній ранок кабінети керівництва Дніпровської РДА опечатані. Як повідомив сьогодні депутат Київрада Олександр Бригінець, що вчора перебував на місці подій, люди в камуфляжному одязі, які прийшли з Головачем увечері в районну адміністрацію, із застосуванням сили проникнули в кабінет колишнього глави райадміністрації Олександра Сотникова, а також інші кабінети керівництва району.
Після того, як представники Головача замінили замки на дверях цих кабінетів, вони намагалися покинути приміщення РДА, але депутати Київради, райради, а також інші працівники районної адміністрації заблокували їм виходи.
Невідомі намагалися вибратися із приміщення через вікна, вибиваючи скло, але цього їм не дали зробити ті люди, які були на вулиці і також виступали на стороні колишнього голови Дніпровської адміністрації Сотникова.
Бригінець також повідомив, що після 12 години ночі, довідавшись про події в Дніпровському районі, в адміністрацію прибули депутати Верховної Ради, зокрема Микола Мартиненко та Анатолій Семинога.
За словами депутата Київради, навколо будівлі адміністрації зібралося багато автомобілів, на яких під'їхали люди для підтримки як Сотникова, так і Головача. Про це Бригінцю стало відомо з повідомлень телефоном людей, які перебували зовні.
Близько половини першої ночі в адміністрацію прибули співробітники СБУ, які почали фіксувати події, установлювати особистості, які брали участь у захопленні кабінетів, і розбиратися в ситуації. Бригінець повідомив, що після цього напруга спала, і люди поступово почали розходитися з районної адміністрації.
Крім іншого, Бригінець відзначив, що в результаті цього захоплення постраждав не тільки Сотников, у якого конфліктні відносини з мером Києва Леонідом Черновецьким, але і виконуючий обов'язки глави РДА, до якого представники команди Черновецького також застосували фізичну силу, поваливши його на підлогу під час захоплення кабінету. Хоча до нього, за словами Бригінця не може бути ніяких претензій, оскільки він законно обіймає свою посаду на сьогоднішній день.
У той же час, повідомив депутат Київради, захоплення влади в районі не відбулося, оскільки головні документи і печатки люди Головача не змогли захопити. Він пов'язує події в Дніпровській адміністрації з тим, що сьогодні в Дніпровському райсуді повинне пройти судове засідання із приводу переобрання голови Дніпровської райради.
Бригінець вважає, що представники міської влади не впевнені в тому, що рішення суду буде на їхній стороні, і тому завчасно вирішили заволодіти всіма потрібними документами і печатками, щоб одержати владу в районі.
Як повідомили в прес-службі райадміністрації, на сьогоднішній ранок кабінети їхнього керівництва опечатані, і в них нікого не пускають.
Нагадаємо, 13 грудня Президент своїм указом звільнив Сотникова з посади глави Дніпровської РДА. 18 грудня відбулося засідання сесії Дніпровської райради, на якому замість Сотникова головою Дніпровської райради була обрана Оксана Мисовська - представник Блоку Черновецького в райраді. Фракції Партії регіонів і Блоку Кличка в Київраді заявили про фальсифікації голосування за нову голову райради.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас