Скільки коштує музична освіта в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштує музична освіта в Києві

11551
Грі на фортепіано і гітарі вчать за 30 грн.
7-річна киянка Саша Науменко вчиться грати на віолончелі в музичній школі N3 ім. Косенка.
- Платимо за навчання 25 гривень на місяць. Це зовсім небагато, - вважає її бабуся Лариса Євтушенко, 71 рік. Тричі на тиждень вона відводить Сашу на урок.
У центрі Києва це найдешевша музична школа, запевняє її директор Микола Лук’янчук, 64 роки.
- Діти залежно від спеціальності вчаться від шести до десяти років, - розповідає директор. - У нас є естрадний відділ. Він найпопулярніший. Навчання тут найдорожче - 42 гривні на місяць.
Грі на фортепіано і гітарі вчать за 30 грн. У школі ім. Косенка є відділ композиції та імпровізації. Там учні платять по 35 грн.
- Викладають у нас три педагоги - члени Спілки композиторів України: Світлана Острова, Катерина Біла і Наталія Бойко, - говорить Лук’янчук.
Саша Науменко займається в музичній школі другий рік. У нульовому класі ходила на індивідуальні заняття.
- Утримання маленької учениці на підготовчому відділенні обходиться дорого, тому що відділення заробляє саме на себе, - пояснює директор. - У класі фортепіано платять 250 гривень на місяць. З концертмейстером - на сотню дорожче.
Дітей з багатодітних, малозабезпечених сімей, дітей-інвалідів і дітей-сиріт у більшості столичних музичних шкіл вчать безкоштовно. Якщо в школі двоє або троє дітей з однієї сім'ї, то за одну батьки платять повну ціну, за інших дітей - 50%. Дешевше обходиться навчання однієї дитини грі на декількох інструментах. За перший - повна ціна, за другий і третій - половина.
Музичну освіту в Києві одержують і студенти вузів.
- У нас також учаться школярі, хоча є учні у віці до 50 років, - говорить Людмила Ковальова, 55 років, директор вечірньої музичної школи на столичній вул. Антоновича. - Усього 300 учнів. Навчання триває шість років. Вивчають ті ж дисципліни, що й у звичайній музичній школі. На всіх інструментах учимо грати за 26 гривень на місяць. Бувало, випускники вечірньої музичної перекваліфіковувалися, вступали в музичні вузи.
Скільки коштує місяць навчання в музичних школах Києва, грн
Грати на електронних інструментах учать у приватних школах
У приватній музичній школі "Роланд", на столичній вул. Тарасівській, готують естрадних виконавців.
- У нас є безкоштовний пробний урок, - розповідає засновник школи Владислав Тодьєришко, 36 років. - Наші педагоги допоможуть визначити здібності дитини, порадять, яку спеціальність краще вибрати. У нульовий клас приймаємо із трьох років, у перший - із шести. У школу приймаємо в будь-якому віці, обмежень немає.
У цій, та ще одній приватній школі "Ямаха", що на столичній вул. Командарма Каменєва, учать грати на електронних піаніно і синтезаторах, електричних та акустичних гітарах та ударних установках. Навчають вокалу - естрадному і класичному.
У школі "Роланд" грі на інструментах, крім ударних, учать за 605 грн на місяць. Ударні - 860 грн. На них приймають із 15 років. За навчання на двох інструментах дають 30% знижки.
Програма триває шість років. Випускники одержують свідоцтво про закінчення школи.
Вікторія Мухіна
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас