Українці з 1 січня будуть отримувати шенгенські візи за спрощеною процедурою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці з 1 січня будуть отримувати шенгенські візи за спрощеною процедурою

Казна та Політика
842
Громадяни України з 1 січня 2008 року будуть одержувати візи в країни-члени Шенгенської угоди за спрощеною процедурою, повідомив міністр закордонних справ України Володимир Огризко.
"З 1 січня набуває чинності новий режим видачі віз українським громадянам. Ми домоглися того, що з початку 2008 року українці будуть одержувати візи в країни Шенгенської зони за спрощеною процедурою", - сказав він на брифінгу в Києві в п'ятницю.
Огризко підкреслив, що досягнуто домовленість із європейською стороною про те, що Україна буде проводити моніторинг реалізації цієї угоди з європейської сторони, і проміжні підсумки будуть підбиті через три місяці.
"Якщо ми будемо бачити, що ті чи інші країни Шенгенської зони неякісно виконують свої зобов'язання, то ми будемо відповідним чином реагувати аж до таких заходів, про які я б зараз не хотів говорити, але це будуть адекватні міри", - підкреслив він.
Огризко нагадав, що візи для українських громадян з 1 січня 2008 року в країни Шенгенської зони будуть коштувати 35 євро.
13 листопада в Страсбурзі Європейський парламент схвалив підписання угод Україна - Європейський Союз про спрощення візового режиму і реадмісію. Напередодні підписання документів тодішній міністр закордонних справ України Арсеній Яценюк сказав в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", що в угоді з ЄС про спрощення візового режиму чітко визначається категорія громадян, які мають право на п'ятирічні візи: журналісти, бізнесмени, члени офіційних делегацій, родичі громадян України, що мають право на проживання в країнах-членах ЄС.
В угоді також визначені категорії українських громадян, які взагалі не будуть платити за візи. За словами Яценюка, це люди похилого віку, діти до 18 років, студенти, перевізники, ті громадяни України, які їдуть до своїх родичів за кордон.
У документі визначений термін розгляду візових заяв - не більше 10 днів, вартість візи - 35 євро, і впроваджений інститут апеляційного оскарження відмови у видачі візи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас