Місце Медведєва в керівництві Газпрому може зайняти Путін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Місце Медведєва в керівництві Газпрому може зайняти Путін

Енергетика
111
Керівництво радою директорів компанії "Газпром", що здійснює Дмитро Медведєв, після виборів 2 березня 2008 може перейти Володимиру Путіну. Таке припущення зробили 21 грудня експерти газети "Ведомости".
Дмитро Медведєв, у випадку обрання його президентом РФ, піде з посади глави правління "Газпрому". Він сам заявив про те, що закон не дає "привілеїв" обіймати інші посади. Вакантне місце в керівництві газового гіганта може зайняти Володимир Путін у ранзі прем'єр-міністра. Про можливість стати прем'єр-міністром у тандемі з Медведєвим-президентом Путін заявив буквально днями.
Закон про державну службу прямо не забороняє суміщати посади президента країни і глави ради директорів держкомпанії, однак глава держави в Росії, як правило, декларує принцип рівновіддаленості від великих корпорацій. На прем'єр-міністра це правило не поширюється.
Першим чинного президента Росії в списку кандидатів на посаду глави "Газпрому" поставили і чиновник з оточення Медведєва, і два джерела "Ведомостей", близьких до "Газпрому" і його ради директорів. На думку політолога Макаркіна , "Рокіровка [Медведєва і Путіна] - найбільш очевидний варіант". На думку джерела із Кремля, спочатку раду директорів "Газпрому" може очолити "технічний кандидат", а потім - Путін.
Сам Володимир Путін, відповідаючи не дуже давно на питання, чи може він очолити "Газпром", відповів "навряд чи". "Спасибі за пропозицію з працевлаштування, - сказав він. - Я навряд чи зможу очолити яку-небудь бізнес-структуру: ні за характером, ні за попереднім моїм життєвим досвідом бізнесменом себе не почуваю".
Акціонери "Газпрому" можуть висувати кандидатів у раду директорів компанії до 31 січня 2008 року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас