Проїзд у київському метро може подорожчати в чотири рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проїзд у київському метро може подорожчати в чотири рази

139
Вартість однієї поїздки в столичному метро повинна складати приблизно дві гривні, повідомив під час інтернет-конференції на сайті газети Хрещатик начальник Київського метрополітену Петро Мірошников.
"Вартість проїзду в Київському метрополітені є самою низкою у світі. Добре це або погано - зараз обговорювати не будемо. Середня собівартість однієї поїздки в київському метро становить приблизно 1,58 грн., а з обліком того, що 22% пасажирів у київському метрополітені їздять безкоштовно, а студенти й школярі сплачують на сьогодні 20 і 10 коп. відповідно, те можна із упевненістю сказати, що вартість однієї поїздки повинна складати приблизно 2 грн.", - сказав Мірошников.
Реальний дефіцит у Київського метрополітену, за його словами, в 2008 році складе 482 млн грн.
"Як покривати цей дефіцит - або підвищенням вартості проїзду, або дотаціями з бюджету - вирішувати не мені. Єдине хочу відзначити, що приблизно 30% пасажирів - це гості Києва, і мені здається, несправедливо дотувати київським бюджетом проїзд гостей столиці", - заявив начальник Київського метрополітену.
Нагадаємо, сьогодні начальник Київського метрополітену Петро Мірошников повідомив, що в новорічну ніч (з 31 грудня на 1 січня) метро буде працювати довше звичайного.
"Орієнтовно метро буде працювати до 03:00-03:30. Однак, остаточне рішення поки не прийнято", - заявив Мірошников.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас