"Укрзалізниця" пропонує збільшити плату за перші доби простою вантажних вагонів в 2-3 рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" пропонує збільшити плату за перші доби простою вантажних вагонів в 2-3 рази

89
Державна адміністрація залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") пропонує збільшити суму штрафних санкцій за перші дві доби простою вантажних вагонів на підприємствах у два-три рази.
"24 грн - плата за користування вагона в першу добу - це практично нічого. Тому ми будемо виходити з ініціативою про перегляд цієї плати. Якщо, починаючи десь із п'ятої-шостої доби практично ми не хотіли б збільшувати, вона нормальна, вона стимулююча, то на перші дві доби можна було б збільшувати вдвічі, а то і втричі", - повідомив генеральний директор "Укрзалізниці" Петро Науменко журналістам у Донецьку.
На його думку, промисловцям варто терміново вжити заходів для вирішення проблеми простоювання вагонів на під'їзних коліях. У протилежному випадку "Укрзалізниця" буде змушена урізати плани навантаження по підприємствах на кількість нерозвантажених вчасно вагонів.
"По окремих підприємствах терміни простоїв рухомого складу досягають 400 годин, у той час як вагон міг здійснити дві-три робочі поїздки. А за цим стоять недоотримані залізницями України кошти", - сказав Науменко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас