Тимошенко стала особистістю року за версією журналу "Кореспондент" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко стала особистістю року за версією журналу "Кореспондент"

232
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко стала особистістю 2007 року за версією журналу "Кореспондент".
Про це повідомив головний редактор журналу Віталій Сич на прес-конференції в четвер у Києві.
За його словами, Тимошенко заслужила таке звання своєю силою і нелюдською завзятістю на шляху до мети. "За кілька місяців вона зупинила інерцію наростаючого впливу біло-блакитної коаліції і перевернула ситуацію в країні з ніг на голову або з голови на ноги, кому як більше сподобається, а потім ще і стала на чолі нової конструкції, вибудуваної по цеглинці", - сказав він.
"Комбінатором року" за версією журналу став глава секретаріату президента Віктор Балога, "Відкриттям року" - голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, "Улюбленцем долі року" - народний депутат Володимир Литвин.
"Переможцем року" журнал назвав президента Федерації футболу України Григорія Суркіса за те, що Україна одержала право на проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році.
"Латифундатором року" став секретар Київської міської ради Олесь Довгий за рішення Київської міськради з земельних питань.
Футболістом року названий захисник і капітан футбольного клубу "Зеніт" (Санкт-Петербург), гравець національної збірної України Анатолій Тимощук за те, що його перехід з донецького "Шахтаря" в "Зеніт" став найбільшим трансфером в історії СНД.
Власник компанії Ferrexpo і групи "Фінанси та кредит" Костянтин Жеваго одержав звання "Прорив року" за те, що він став першим українцем, що розмістив свої акції на основному майданчику однієї з найбільших фондових бірж світу.
Артист Андрій Данилко визнаний переможцем у номінації "Кураж року" за друге місце на пісенному конкурсі "Євробачення-2007".
"Оратором року" став мер Харкова Михайло Добкін у зв'язку із записом його передвиборного ролика і звернення до харків'ян перед виборами на посаду мера, розповсюдженим в інтернеті.
"Порушником року" став студент Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Т.Шевченка Сергій Калиновський - син екс-дружини мільярдера і великого власника акцій швейцарського газотрейдера "РосУкрЕнерго" Дмитра Фірташа. Це звання він одержав у зв'язку зі скандальним ДТП, що відбулося в Києві цього року.
У категорії "Люди року у світі" за версією "Кореспондента" звання "Цар року" одержав президент Росії Володимир Путін.
Екс-віце-президент США Альберт Гор став "Зеленим року" за Нобелівську премію миру.
Генеральний директор російського підприємства "Норильський нікель", мільярдер Михайло Прохоров названий "Туристом року" у зв'язку зі скандальним, дорогим відпочинком на французькому гірськолижному курорті Куршевель.
Президент Франції Ніколя Саркозі став "Телевірусом року" за численні згадування у світових ЗМІ.
"Ув'язненою року" названа американська світська левиця Періс Хілтон у зв'язку з арештом за водіння автомобіля в нетверезому стані.
Спортсменом року став півзахисник італійського футбольного клубу "Мілан" бразилець Кака.
"Опозиціонером року" названий екс-прем'єр-міністр Пакистану Беназір Бхутто, "Містифікатором року" - засновник і голова директорів Apple Стів Джобс (за "чудо-телефон" iPhonе), "Мільярдером року" - найбагатша у світі людина, мексиканець Карлос Слім. Звання "Тверда рука року" одержав президент Грузії Михаїл Саакашвілі як жорсткий переслідувач внутрішньої опозиції.
Звання "Особистість року" за версією "Кореспондента" присуджується в Україні вже шостий раз. В 2006 році особистістю року був названий голова на той час Верховної Ради Олександр Мороз, в 2005 - президент України Віктор Ющенко. Першим звання "Особистість року" одержав тодішній президент України Леонід Кучма.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас