Азаров: Кабмін не встигне розробити новий проект держбюджету-2008 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Кабмін не встигне розробити новий проект держбюджету-2008

Казна та Політика
126
Уряд Юлії Тимошенко фізично не встигне за тиждень розробити новий проект державного бюджету на 2008 р., тому обмежиться внесенням "косметичних змін" у вже розроблений урядом Віктора Януковича проект держбюджету-2008.
Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Микола Азаров журналістам на засіданні ради російських стратегічних інвесторів.
Колишній перший віце-прем'єр, екс-міністр фінансів не виключає, що Україна в 2008 р. якийсь час буде жити за держбюджетом на 2007 р. За його словами, це негативно відіб'ється на соціальній сфері, оскільки не будуть здійснюватися виплати, закладені в проекті держбюджету-2008, розробленому урядом Януковича.
При цьому він відмітив, що уряд Януковича залишив країну в нормальному стані, і новий уряд одержав стабільну ситуацію в країні. "Є достатні запаси на казначейському рахунку і виконані всі бюджетні платежі 2007 р.", - підкреслив він.
У переговорному процесі політичних сил у парламенті виникають труднощі у зв'язку з відходом попередніх керівників фракцій на роботу в уряд, вважає Азаров. За його словами, під час попередніх засідань погоджувальних рад були зрозумілі позиції кожної сторони, однак сьогодні переговори перервані з боку коаліції. Азаров відзначив, що якщо раніше на погоджувальних радах більшість представляли Юлія Тимошенко, Юрій Луценко, Олександр Турчинов, то сьогодні позицію БЮТ представляють інші люди, які, "приходять на засідання погоджувальної ради і взагалі не в тексті і не в історії наших багатоденних домовленостей".
Азаров також вважає, що відступати від уже раніше досягнутих домовленостей не можна, "тому що в майбутньому коаліція та опозиція не зможуть досягти домовленості між собою".
Саму ж коаліцію в складі БЮТ і НУ-НС нардеп від ПР вважає нестійкою. Азаров додав, робота нової влади буде ускладнена тим, що відповідно до законодавства уряд вносить у парламент законопроекти, що визначають суть стратегії роботи цієї влади. Таким чином, на думку М.Азарова, влада не зможе реалізовувати свою стратегію.
Нагадаємо, прем'єр-міністр Тимошенко дала доручення на вчорашнім засіданні Кабміну переглянути показники держбюджету України на 2008 р. для міністерств і відомств до кінця сьогоднішнього дня.
Як повідомив сьогодні міністр економіки України Богдан Данилишин, Мінекономіки також повинне переглянути макроекономічні показники з урахуванням двох сценаріїв - інерційного і розвиваючого. "До кінця дня ми повинні визначитися, який сценарій буде обраний", - відзначив Б.Данилишин. Він також уточнив, що уряд має намір подати новий варіант держбюджету в парламент відповідно до раніше оголошеного терміну - до кінця 2007 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас