Уряд Франції видав декрет про приватизацію Gaz de France — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Франції видав декрет про приватизацію Gaz de France

Енергетика
64
Декрет про приватизацію контрольованої державою Gaz de France, необхідний для її злиття із приватною французькою енергетичною групою Suez, у четвер опублікований у французькому Journal Officiel, повідомило агентство Thomson Financial.
Як повідомлялося, 2 вересня ради директорів двох компаній схвалили новий план злиття GDF і Suez, у результаті якого буде створена глобальна група, що займає провідні позиції в сфері газо- і електропостачання та має сильну базу у Франції і Бельгії.
Ринкова капіталізація об'єднаної компанії складе приблизно 90 млрд євро, виторг - 72 млрд євро. Таким чином, GDF Suez увійде в трійку найбільших світових енергопостачальних компаній. GDF Suez стане найбільшим у Європі оператором мереж з передачі і дистрибуції газу, а також провідним імпортером і покупцем зрідженого природного газу (ЗПГ) і другим за розміром оператором сховищ і ЗПГ-терміналів. Уряд Франції збереже за собою більше 35% акцій GDF Suez.
Suez у рамках угоди виділить 65%-у частку підрозділу Suez Environnement, що займається водопостачанням та утилізацією відходів, і проведе публічне розміщення його акцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас