Російський бізнесмен Бабаков не має наміру продавати свої частки в українських обленерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський бізнесмен Бабаков не має наміру продавати свої частки в українських обленерго

Фондовий ринок
172
Російський бізнесмен, депутат Державної думи Олександр Бабаков не має наміру продавати свої пакети акцій в українських енергопостачальних компаніях.
Про це він повідомив журналістам у кулуарах засідання Ради російських стратегічних інвесторів у Києві.
"Не збираємося", - сказав Бабаков.
Він також заперечує наявність конфлікту c українським бізнесменом, депутатам Верховної Ради від блоку Юлії Тимошенко Костянтином Жеваго із приводу Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.
"У нас немає конфлікту з паном Жеваго щодо Полтавського ГВК. Я знав, що він з кимсь судився, але в нас конфлікту нема", - сказав він.
Бабаков контролює в Україні, зокрема, "Житомиробленерго", "Кіровоградобленерго", "Севастопольенерго" й "Херсонобленерго".
Як повідомляло агентство, VS Energy контролюється депутатом Держдуми Росії Олександром Бабаковим і російськими бізнесменами Михайлом Воєводіним, Євгеном Гінером і Сергієм Шаповаловим.
У травні 2001 року державна словацька компанія VSE купила у Фонду державного майна 65% акцій "Херсонобленерго", 51% акцій "Кировоградобленерго" й 70% акцій "Севастопольенерго", а також 75,56% акцій "Житомиробленерго", заплативши за них близько 500 млн. гривень.
Навесні 2002 року VSE передала належні їй акції 4 українських енергопостачальних компаній дочірній нідерландській VS Energy.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас