Goldman Sachs досяг рекордних прибутків під час кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs досяг рекордних прибутків під час кризи

Валюта
171
Банк Goldman Sachs (США) збільшив свій прибуток у четвертому кварталі до $3,2 млрд. за рахунок того, що грав на зниження вартості іпотечних активів.
Незважаючи на кризу, інвестбанк зміг домогтися рекордного зростання прибутку за підсумками всього року. Аналітики пов'язують ці успіхи з добре налагодженим управлінням ризиків.
Виторг Goldman Sachs за підсумками четвертого кварталу 2007 фінансового року виріс на 14%, до $10,7 млрд. Чистий прибуток при цьому збільшився на 2%, до $3,22 млрд., перевищивши прогнози аналітиків, що очікували цей показник на рівні минулого року - $3,15 млрд. За підсумками всього року чистий прибуток Goldman Sachs виріс до рекордного для компанії рівня - $11,6 млрд. Виторг при цьому збільшився на 22%, до $46 млрд. Результати Goldman набагато кращі, ніж у конкурентів: минулого тижня Lehman Brothers повідомив про зниження прибутку в четвертому кварталі на 11%, до $886 млн. через списання іпотечних активів на $3,5 млрд. Morgan Stanley і Bear Stearns, які опублікують свої звіти в середині тижня, за прогнозами аналітиків, зазнають збитків.
Оптимістичний підхід до фінансових результатів Goldman Sachs розділяють не всі. На думку експерта Fox-Pitt Kelton Девіда Троуна, почасти успіхи банку пов'язані з одноразовими статтями доходів. Наприклад, у четвертому кварталі $800 млн. йому приніс продаж частки в енергокомпанії Cogentrix Energy. Проте папери Goldman Sachs виросли з початку року майже на 5%. Акції інших інвестбанків, серед яких Morgan Stanley, Bear Stearns і Lehman Brothers, з початку року втратили в ціні більше 20%.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас