Опозиційна партія не пройшла в парламент Киргизії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опозиційна партія не пройшла в парламент Киргизії

Казна та Політика
41
У Киргизії офіційно оголошені підсумки дострокових парламентських виборів. За даними Центвиборчкому країни, опозиційна партія "Ата-Мекен" не пройшла в парламент. У парламенті будуть представлені тільки три партії: пропрезидентська партія "Ак Жол", Партія комуністів Киргизії і Соціал-демократична партія Киргизії (СДПК).
За офіційними даними, 90 депутатських мандатів будуть розподілені в такий спосіб: партія "Ак Жол" одержить у парламенті 71 місце, СДПК - 11, комуністи - 8 місць.
Відзначимо, що в Киргизії 16 грудня ц.р. пройшли дострокові парламентські вибори. Уперше киргизькі виборці вибирали свій парламент за пропорційним принципом, тобто тільки за партійними списками. Прем'єр-міністра буде призначати партія, що одержала більше 50% депутатських мандатів.
Основна боротьба розгорнулася між Соціалістичною партією "Ата -Мекен", під прапором якої йде на вибори об'єднана опозиція, і створеної з ініціативи президента партією "Ак Жол".
Для уникнення повторного голосування на дострокових парламентських виборах застосовували маркування пальців рук виборців невидимим чорнилом.
За перебігом дострокових парламентських виборів у Киргизії, за підрахунками ЦВК, стежили близько 600 міжнародних спостерігачів, багато з яких визнали, що вибори пройшли з порушеннями.
Нагадаємо, 22 жовтня президент Киргизії Курманбек Бакієв розпустив парламент у зв'язку із прийняттям через референдум нової конституції, пообіцяв, що вибори пройдуть чесно і без застосування адміністративного ресурсу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас