Будівництво трансбалканського нафтопроводу Бургас-Александруполіс почнеться вже в січні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво трансбалканського нафтопроводу Бургас-Александруполіс почнеться вже в січні

Енергетика
71
Будівництво трансбалканського нафтопроводу Бургас-Александруполіс почнеться вже в січні. У Москві 18 грудня підписана угода між Росією, Болгарією і Грецією про створення міжнародної проектної компанії з будівництва, що, як повідомляє "Час новин", буде зареєстрована в Нідерландах.
Володимир Путін зустрівся із прем'єром Греції Константиносом Караманлісом і підписав з ним тристоронній протокол про заснування міжнародної проектної компанії "Бургас-Александруполіс". Останнім кроком повинен стати документ про гарантії постачання сировини по цьому нафтопроводі. Для його наповнення потрібно розширити нафтопровід Тенгіз-Новоросійськ (проект Каспійського трубопровідного консорціуму), але акціонери КТК про це поки не домовилися.
Частка Росії в міжнародній проектній компанії становить 51% (вона нарівно розділена між "Транснафтою", "Роснафтою" і "Газпром нафтою", що створили для цього проекту ТОВ "Трубопровідний консорціум "Бургас-Александруполіс").
Грецька і болгарська сторони в рівних пропорціях контролюють решту 49% (консорціум компаній Helenic Petroleum і Thraki - 23,5%, уряд Греції - 1%, болгарська проектна компанія "Бургас-Александруполіс-БГ" - 24,5%).
Для гарантій завантаження нафтопроводу сировиною болгарський і грецький партнери можуть віддати свої частки стороннім інвесторам, наприклад ТНК-ВР, Chevron або "Казмунайгазу", які виявляють цікавість до проекту. Уряди Болгарії і Греції візьмуть на себе зобов'язання надати сприятливий податковий режим для МПК, а російська сторона у свою чергу гарантує завантаження труби.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас