За охорону кандидатів у президенти американці заплатять майже 100 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За охорону кандидатів у президенти американці заплатять майже 100 млн доларів

Казна та Політика
88
Охорона кандидатів у президенти США на майбутніх виборах буде коштувати американським платникам податків 85,25 мільйонів доларів.
Таку суму грошей на ці витрати заклав у бюджет країни сенат. Законопроект про бюджетне фінансування на 2008 рік у розмірі 515,7 мільярда доларів для 14 міністерств і відомств федерального уряду США був схвалений пізно ввечері 18 грудня сенатом при 76 голосах "за" і 17 "проти".
Загальні річні витрати Секретної служби США (яка і займається охороною вищих посадових осіб) на 2008 рік сенат затвердив у розмірі 1 мільярд 381 мільйон 771 тисяча доларів.
Після схвалення сенатом бюджетний законопроект переданий для остаточного затвердження в палату представників, де після технічного голосування, наміченого на середу, він буде відразу спрямований на підпис президентові США.
Секретна служба США входить до складу міністерства внутрішньої безпеки. Це багато в чому засекречена структура, що у першу чергу відповідає за охорону президента США, його сім'ї, а також інших вищих осіб американської держави.
Крім того, Секретна служба здійснює охорону колишніх президентів і колишніх "перших леді" США. Так, на даний момент довічна охорона поширюється на екс-президентів США Джиммі Картера, Джорджа Буша-старшого і Білла Клінтона, а також на колишніх "перших леді" США Бетті Форд, Ненсі Рейган, Барбару Буш, Розалін Картер і Хілларі Клінтон.
Цікаво, що колишні "перші леді" користуються охороною Секретної служби тільки в тому випадку, якщо вони не вступають повторно в шлюб.
Також до 16-річного віку охороняються діти екс-президентів.
За новими правилами, затвердженими конгресом США, Джордж Буш-молодший і його дружина Лора Буш, коли підуть із Білого дому, будуть першими, на кого охорона Секретної служби буде поширюватися не довічно, а тільки протягом десяти років з моменту завершення їхнього президентського терміну.
За 120 днів до виборів Секретна служба приступить до захисту провідних кандидатів у президенти і віце-президенти США, а також їхніх чоловіків і жінок.
Список кандидатів у президенти, яких будуть охороняти, визначиться спеціальною дорадчою комісією конгресу США, у яку входять спікер палати представників і лідер сенату США, а також кілька інших законодавців.
Зараз із кандидатів охороняється сенатор-демократ Барак Обама, якого Секретна служба взяла під охорону в травні цього року на прохання комісії конгресу США, яка послалася на наявну в неї інформацію про погрози на адресу Обами.
Президентські вибори в США пройдуть 4 листопада 2008 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас