Українські політологи високо оцінюють профрівень кількох міністрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські політологи високо оцінюють профрівень кількох міністрів

Казна та Політика
194
Політологи високо оцінюють рівень професіоналізму кількох членів нового Кабінету міністрів, але в цілому досить скептично ставляться до новопризначеного уряду.
"Склад нового уряду нагадує політичний вінегрет і аж ніяк не тягне на горду назву "команда", - сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" директор Центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв.
Разом з тим він відзначив, що в новому Кабміні багато людей з гарним галузевим знанням. "Щодо низки напрямків є питання, наприклад Мінтранс, Міністерство палива та енергетики. Щодо низки напрямків, я гадаю, що це будуть технічні міністри, політично залежні, але професійні у своїй галузі", - сказав політолог.
Щодо віце-прем'єрського складу Єрмолаєв відзначив, що він "явно ідеологічний і, можливо, щодо низки питань буде конкурувати із президентською політикою". "Тому що й Олександр Турчинов, і Григорій Немиря (нові віце-прем'єри) - це політики доктринального складу, амбіційні, які будуть жорстко контролювати сферу відповідальності. Закладається певна ідеологічна інтрига в політику керівництва уряду та у політику президента", - вважає він.
Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, у свою чергу, висловив думку, що новий Кабінет міністрів є кількісним компромісом. "При формуванні Кабміну було не до якості, а скоріше до кількості, тому вона все і визначала. Але, проте, у самому Кабміні є досить якісні персонажі", - сказав він.
"Звичайно, я б не наважився порівнювати рівень професіоналізму нинішнього Кабміну і попереднього, але є кілька міністрів, які можуть продемонструвати більш професійний результат і більш компетентні підходи на довірених їм напрямках економічної, соціальної та культурно-гуманітарної політики", - вважає політолог.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас