Майбутній глава Мінфіну обіцяє витрачати бюджетні гроші за призначенням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майбутній глава Мінфіну обіцяє витрачати бюджетні гроші за призначенням

Казна та Політика
122
Кандидат на посаду міністра фінансів, член БЮТ Віктор Пинзеник 18 грудня пообіцяв, що уряд Юлії Тимошенко буде контролювати використання державних коштів з метою їхнього прозорого використання.
"У нас буде прозорість використання коштів. У нас не буде різного роду схем підтримки чийогось бізнесу. Це пряме використання бюджетних коштів за їхнім призначенням", - заявив Пинзеник, говорячи про майбутню роботу нового Міністерства фінансів.
Крім того, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи вдасться новому уряду за рік виконати всі зобов'язання, узяті БЮТ під час виборчої кампанії, Пинзеник підкреслив: "По-перше, обіцянки не на рік, а на п'ять років. Дуже багато речей є дуже складними - складними реформами, які необхідно готувати: реформа оплати праці, зокрема".
Віктор Пинзеник вважає, що бюджет на 2008 рік може бути прийнятий до кінця 2007 року, але вже на початку січня його потрібно буде кардинально переглядати.
"Ми спробуємо прийняти бюджет до Нового року", - заявив він.
У той же час "бютівець" підкреслив, що вже сьогодні із прийняттям бюджету "є проблема". "Кардинально змінити бюджет практично за тиждень неможливо. Тому будемо чекати рішення, і очевидно, що серйозні зміни будуть робитися вже в наступному році, а зараз прийдеться робити ремонт, швидку допомогу для того, щоб наше суспільство з 1 січня вже одержало підвищений рівень пенсій і заробітних плат", - додав кандидат на посаду глави Мінфіну.
Нагадаємо, 14 грудня Віктор Пинзеник повідомляв, що потенційні кандидати на керівні посади фінансово-економічного блоку нового уряду ще не приступали до розробки проекту державного бюджету на 2008 рік.
"Як ми могли підготувати проект бюджету? Це ж міжбюджетні відносини, інформацією про які володіє тільки Мінфін", - сказав він.
У той же час лідер фракції блоку свого імені Володимир Литвин упевнений, що проект бюджету на 2008 рік не вдасться прийняти до кінця 2007 року, оскільки у парламенту попереду ще велика робота з формування комітетів, а також організації їхньої роботи.
"До кінця 2007 року бюджет в Україні не буде прийнятий, оскільки зрозуміло, що якщо завершиться на цьому тижні формування комітетів, то на наступному тижні необхідно дати можливість організації своєї роботи цим же комітетам, щоб вони зустрілися, визначили порядок, розглянули та ухвалили рішення щодо перших законопроектів, які потрібно розглядати у Верховній Раді України", - заявив політик в інтерв'ю журналістам 18 грудня.
Литвин зокрема підкреслив, що "необхідно прийняти до відома грошово-кредитну політику, що буде в наступному році, затвердити план соціально-економічного розвитку України на 2008 рік, затвердити мінімальну зарплату, прожитковий мінімум, які і є основою для прийняття бюджету".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас