Бразилія "завалила" українські єврооблігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бразилія "завалила" українські єврооблігації

Фондовий ринок
133
Істотне падіння курсу єврооблігацій України в середині червня було тимчасовим і зв'язане з негативною реакцією інвесторів на бюджетні і валютні проблеми Бразилії. Таку думку висловив міністр фінансів України Ігор Юшко журналістам у четвер.
"Із внутрішньою ситуацією (в Україні) це ніяк не зв'язано. Знаю це абсолютно точно, так я був на початку тижня в Лондоні, де проходили консультації з потенційними інвесторами про запозичення на наступний рік", - сказав міністр.
Як передає "Інтерфакс-Україна", за його словами, у рамках консультацій обговорювалася ситуація на ринку єврооблігацій України. "Істотний вплив на всі єврооблігації ринків, що розвиваються, і Україна не стала виключенням, зробило погіршення ситуації з бюджетом і грошовою одиницею в Бразилії. Але ринок фактично повернувся назад, і облігації України знову на гідному рівні - 97% від номіналу", - прокоментував коливання ринку І.Юшко.
Він вважає, що до кожної країни необхідно підходити індивідуально з урахуванням ситуації, що склалася в економіці. "Події останніх днів показали, що до України відношення як до надійного ринку", - підкреслив міністр.
Курс українських єврооблігацій у євро на Франкфуртській біржі, що упала на минулому тижні з EUR101,5 до EUR93,5 (а в окремі моменти опускався до EUR89), до середини дня в четвер виріс до EUR98.
Доларові єврооблігації, що подешевіли в середині червня з $104,25 до $92,75, у четвер знову перебороли рівень номіналу, досягши $100,75.
За матеріалами:
Укранет-Траст
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас