Ринок нафти росте разом з заметами в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок нафти росте разом з заметами в США

Енергетика
136
Ціна на нафту демонструє невеликий підйом 17 грудня на тлі погіршення погодної ситуації в США та очікувань падіння запасів у Північній Америці.
Якщо запитати трейдерів на ринку енергетичних ф'ючерсів про інструменти, якими вони користуються, то кожен другий назве приймач національної служби метеорологічних прогнозів. Минулі вихідні виявилися багаті на різні природні явища, здатні вплинути на ринок нафти і газу.
Приблизно 30 см. снігу випало в окремих частинах чиказького регіону і більше 20 см. у штаті Вермонт. Трохи краща ситуація спостерігалася в Нью-Йорку, де випало близько 10 см. опадів. На Північному сході США встановилася прохолодна погода, що сприяє підвищеному споживанню нафтопродуктів. Сніжні опади також прогнозуються в штатах Індіана, Мічиган і Мен.
Настільки рясні опади прийшли в США всього тиждень після того, як штати Оклахома, Канзас і Міссурі піддалися удару стихії. Сотні тисяч будинків тоді залишилися без світла і тепла, а ключовий термінал Кушинг в Оклахомі зазнавав проблем з постачанням через відключення електрики на низці нафтопроводів. Дотепер у деяких районах не відновлені ЛЕП та інші комунікації.
Таким чином, учасники ринку вже припускають, що природні явища приведуть до підвищеного споживання нафтопродуктів у США, що позначиться на балансі попиту та пропозиції. Станом на 9:40, на електронних торгах NYMEX в Азії за барель марки Light Sweet з поставкою в січні дають $91,77, що на $0,50 вище від ціни закриття в п'ятницю. За барель марки Brenт готові викласти $92,20, що на $0,51 вище від ціни закриття в п'ятницю 14 грудня.
Втім, на ринку сильні настрої невизначеності після подій минулого тижня. Тиждень, що почався, також може стати досить нервовим. Все ще залишаються питання попиту на нафту в майбутньому, а також того, як буде розвиватися ситуація в американській економіці. Втім, довгостроковий фактор попиту та пропозиції вже давно має скоріше понижуючий вплив на ринок. У короткостроковій перспективі учасники ринку будуть очікувати даних щодо товарних запасів нафти, які вийдуть 19 грудня. Уже зараз можна з великою часткою визначеності сказати, що по всіх позиціях запаси можуть скоротитися, включаючи запаси на ключовому терміналі Кушинг в Оклахомі.
Таким чином, ринок трохи росте на тих оперативних новинах, які доступні трейдерам, але вся увага звернена до ситуації в економіці США, що буде усе більше розкриватися в тих звітах, які будуть виходити протягом тижня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас