"Газпром" вкладе в Болівію два мільярди доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" вкладе в Болівію два мільярди доларів

Енергетика
127
Російська газова монополія "Газпром" має намір інвестувати два мільярди доларів у розробку двох газових родовищ у Болівії. Завершення угоди з болівійською компанією Yacimientos Petroliferos Fiscales Bolivianos очікується в 2008 році.
За інформацією видання, мова може йти або про дві ділянки в Тарисі, основному за виробітком газу регіоні Болівії, або про родовища в Санта-Крус - на сході і Чукісака - на півдні країни. Офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов, підтвердивши інтерес компанії до Болівії, уточнив також, що поки рано говорити про певне рішення щодо інвестиції і їхній сумі.
Болівійські запаси газу в Латинській Америці за обсягами поступаються тільки Венесуелі. На даний момент із великих іноземних компаній у країні ведуть видобуток газу іспанська Repsol-YPF, бразильська Petrobras, французька Total і британська BG.
Націоналізація нафтогазової галузі Болівії була завершена в грудні 2006 року, коли президентом країни Ево Моралесом були затверджені нові контракти, що передають контроль над доходами іноземних нафтовидобувних компаній державі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас