На фондових ринках світу продовжується спад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На фондових ринках світу продовжується спад

Фондовий ринок
196
Найбільші банки світу заявляють про певне падіння ділової активності в останні кілька днів. За прогнозами найбільш впливових аналітичних компаній, це падіння надалі може тільки підсилитися, повідомляє "Bloomberg".
Таку тенденцію, за словами експертів, викликало зниження відсоткових ставок у США. На цьому тижні Федеральна резервна система вирішила знизити відсоткові ставки на кредити комерційним компаніям до 4,25%. Це, на думку представників резервної системи, повинне було привести до пожвавлення на ринку кредитування в США. Але поки фондові ринки відреагували на це тільки падінням основних індексів промислового розвитку.
Крім того, на початку тижня найбільший європейський банк UBS AG заявив, що не може більше виконувати всі зобов'язання по депозитах і збирається списати деякі безнадійні борги. Крім того, такі великі компанії, як "Mitsubishi UFJ Financial Group Inc." і "HBOS Plc." також заявили, що за підсумками останнього кварталу у них можливо теж будуть великі збитки. Криза починає поступово досягати й азіатських ринків, які раніше дуже в'яло реагували на проблеми банківської і кредитної сфери в США і Європі.
Сьогодні за кілька годин The MSCI World Index на фондовій біржі в Лондоні впав на 0,8% і за інформацією на 12 годину становив 1,147.9. Раніше трохи опустилися також індекси промислового розвитку на торгах фондових бірж Азії.
За поки не перевіреними даними незабаром повинні пройти переговори між представниками європейських та американських фінансових компаній. На них банкіри повинні погодити ті спільні зусилля, які вони планують почати для подолання вже тривалої кризи. Як мінімум банки створять міжбанківський фонд взаємодопомоги, кошти з якого будуть використовуватися, якщо великий банк виявиться на межі руйнування.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас