США готують нові санкції проти білоруських держпідприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США готують нові санкції проти білоруських держпідприємств

Енергетика
99
Сполучені Штати готові ввести нові економічні санкції проти білоруських державних підприємств, заявила в Мінську посол США в Білорусії Карен Стюарт.
Посол нагадала, що офіс "Білнафтохіму" у районі Бостона був закритий, а громадянам США заборонено мати контакти з "Білнафтохімом". "У майбутньому ми можемо ввести санкції проти підприємств, які контролюються "Білнафтохімом", а також проти тих підприємств, які контролюються держчиновниками, яким заборонений в'їзд у США", - сказала посол.
США будуть визначати, кому із чиновників підконтрольне державне підприємство, по тому, "коли президент Білорусії призначає або знімає керівника того чи іншого підприємства". Мова може йти про підприємства, бізнес яких залежить від конкретних чиновників, сказала посол.
Колишній глава концерну "Білнафтохім" Олександр Боровський був затриманий 30 травня за звинуваченням у зловживанні службовими повноваженнями, розкраданні і навмисному розголошенні відомостей, що становлять службову таємницю.
Злочини стосувалися питань закупівель, постачання і реалізації нафти та нафтопродуктів. Збитки обчислювалися не одним мільйоном доларів, заявляє прокуратура Білорусії.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас