Автомобільний ринок України в цифрах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобільний ринок України в цифрах

Казна та Політика
749
В Україні продажі нових автомобілів у листопаді, у порівнянні з листопадом 2006 року, збільшилися на 83% - до 58 тис. штук.
Про це говориться в повідомленні аналітичної групи "AUTO-Consulting", яке є у розпорядженні УНІАН.
У повідомленні відзначається, що така стрімка динаміка ринку стала можливою завдяки дуже вигідним умовам покупки автомобілів, низці проведених акцій, зниженню цін у деяких операторів, лібералізації умов автокредитування. "З такими показниками ринку в листопаді вже можна сміливо говорити про річний результат 540 тис. автомобілів, якщо нічого не перешкодить подальшому збільшенню автопродажів", - відзначено в повідомленні.
Першу позицію за підсумками листопада продовжують утримувати автомобілі ВАЗ із часткою 24,6%.
Автомобілі Daewoo, що займають другу позицію, у листопаді втратили майже 1% ринку, що обумовлено планомірною заміною Daewoo Sens на ЗАЗ Lanos 1,4. У результаті ЗАЗ (навіть після відходу з ринку "Таврії") продовжував нарощувати присутність і вже "підбирається" до Chevrolet.
Mitsubishi міцно посідає п'яте місце, а показники продажів обмежені квотуванням поставок популярних Lancer X, Outlander XL.
Експерти також відзначають щомісячне зростання продажів автомобілів Hyundai, частка яких на ринку в листопаді склала 5%, а відрив від Mitsubishi знову скоротився.
Набирає популярність і китайська Chery - у листопаді їх продано 2,7 тис. од.
Skoda після зниження цін і переведення їх у долари знову стала відвойовувати втрачені раніше позиції та у листопаді посіла восьме місце за продажами.
Toyota займає дев'яту позицію, а на десяту змістився KIA (у жовтні - восьме місце), що, на думку експертів, з одного боку, обумовлено активізацією конкурентів, з іншого боку - дефіцитом популярних моделей.
У компанії відзначають, що "боротьбу не на жарт" розгорнули дилери класу Premium. В один місяць у центрі Києві відкрилися салони Lexus, BMW, Mercedes-Benz, а також перший офіційний салон Infiniti. На цьому ринку першість поки за Lexus, але різниця за продажами між Lexus і Mercedes-Benz - незначна.
Справжньою сенсацією став прорив Acura, що у листопаді посів четверте місце в Premium-сегменті, випередивши навіть Audi.
За оцінкою експертів, у грудні, з урахуванням очікуваних акційних пропозицій, продажі можуть стати "найбільш рекордними за всю історію автомобільного ринку України".
За інформацією аналітичної групи "AUTO-Consulting", продажі нових автомобілів в Україні в 2006 році збільшилися на 39,68%, або на 106 тис. штук, у порівнянні з 2005 роком, до 371,019 тис. штук (в 2005 році було продано 265,475 тис. штук автомобілів).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас