Українські компанії не пустять на російські біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські компанії не пустять на російські біржі

Фондовий ринок
135
Законопроект про допуск цінних паперів компаній, зареєстрованих за кордоном, внесений у Держдуму. Відповідно до останньої версії проекту, право на випуск цінних паперів у Росії закордонні емітенти одержать при дотриманні трьох умов, пише "Комерсант".
Головна умова полягає в тому, що держава, де зареєстровано емітент, повинна входити у ФАТФ - групу розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей. У цю організацію входять 32 країни, у тому числі більшість європейських країн і США. З іншого боку, такі країни як, наприклад, Україна або Казахстан, у члени ФАТФ не входять. Отже, цінні папери українських і казахстанських компаній на російському ринку не з'являться.
Дві інших умови полягають в присвоєнні цінним паперам відповідних міжнародних ідентифікаційних кодів і їхньої кваліфікації відповідно до російського законодавства.
Якщо законопроект схвалять депутати, він буде прийнятий як поправки до закону "Про ринок цінних паперів". Ініціатива Федеральної служби фінансових ринків (ФСФР) уже пройшла необхідні узгодження з Мінфіном, Центробанком і Мінекономрозвитку. Наприкінці жовтня ФСФР затвердила наказ про однакові вимоги до класифікації вітчизняних та іноземних цінних паперів.
Таким чином, розробка проекту зайняла всього чотири місяці - уперше про необхідність прийняття такого закону заявив глава ФСФР Володимир Миловидов у серпні 2007 року.
Розробка законопроекту була ініційована для того, щоб компанії, що діють на вітчизняному ринку, але зареєстровані за кордоном, змогли розмістити свої акції на російських біржах.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас