Київрада відмовилась долати вето на рішення про ліквідацію комунальних газет "Хрещатик", "Вечірній Київ" та "Українська столиця" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада відмовилась долати вето на рішення про ліквідацію комунальних газет "Хрещатик", "Вечірній Київ" та "Українська столиця"

Фондовий ринок
95
Київська міська рада відмовилася долати вето мера Києва Леоніда Черновецького на своє рішення про ліквідацію комунальних газет "Хрещатик", "Вечірній Київ" та "Українська столиця".
На пленарному засіданні Київради в четвер її секретар Олесь Довгий вніс пропозицію внести до порядку денного питання про прийняття повторно рішення про ліквідацію трьох комунальних газет із зауваженнями київського міського голови Л.Черновецького.
За його словами, зауваження стосувалися того, що на погоджувальній раді Київради з керівниками ЗМІ була прийнята низка рішень. Це, зокрема, стосувалося укладання договорів між ЗМІ і кожним депутатом Київради про висвітлення її діяльності, а також про процедурне висвітлення діяльності Київради.
За словами О.Довгого, на погоджувальній раді Л.Черновецький дав доручення головному управлінню комунальної власності підготувати план заходів щодо проведення конкурсу приватизації всіх трьох комунальних ЗМІ, у випадку, якщо їхня діяльність буде не ефективною у виконанні договорів про висвітлення діяльності депутатів Київради.
"Ми повинні не просто ліквідувати за безцінь, а, з огляду на те, що вони мають дуже велику вартість - мова йде про десятки мільйонів - доручено провести конкурс з відчуження шляхом прозорого конкурсу всього пакета акцій, що є в нас по комунальних ЗМІ", - відзначив О.Довгий.
Депутати не підтримали пропозицію про внесення питання про подолання вето, про включення даного питання до порядку денного.
Як повідомлялося, Київрада 6 грудня прийняла рішення ліквідувати в першому півріччі 2008 року комунальні газети "Хрещатик", "Вечірній Київ" та "Українська столиця". За таке рішення проголосували 67 депутатів.
Мер Києва Леонід Черновецький наклав вето на це рішення Київради.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас