Forbes склав рейтинг найбагатших вигаданих персонажів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Forbes склав рейтинг найбагатших вигаданих персонажів

258
Журнал Forbes опублікував традиційний щорічний рейтинг п'ятнадцяти найбагатших вигаданих персонажів.
В 2007 році лідером рейтингу став герой диснеївських мультфільмів Скрудж Макдак, чиї статки журнал оцінив в 28,8 мільярда доларів. В 2006 році дядечко Скрудж посідав лише третє місце. Успіх Макдака Forbes пов'язує зі збільшенням цін на дорогоцінні камені і золото - основні фінансові активи цього персонажа.
Олівер Уорбакс, генерал на прізвисько Таточко - названий батько сирітки Енні, що посідав у минулому році перше місце і що розбагатів на торгівлі артилерійськими снарядами із сердечником зі збідненого урану, осколковими бомбами і котячою їжею, покинув рейтинг казкових мільярдерів. За даними Forbes, Таточко під час візиту в Ірак у березні 2007 року став жертвою теракту. Сирітка Енні, на даний момент, судиться з його колишніми дружинами, коханками та охоронцями за спадщину в 36,6 мільярда доларів.
Друге місце дісталося диктаторові із планети Монго Мінгу Безжалісному - головному негативному героєві коміксів і фантастичних фільмів про Флеша Гордона. Раніше цей персонаж у рейтингах Forbes не фігурував. Його появу журнал пояснює тим, що в 2007 році NASA, використовуючи сучасні технології, уперше зуміло виявити планету Монго. Статки диктатора журнал прирівняв до ВВП керованої ним планети та оцінив в 20,9 мільярда доларів.
Найбагатший хлопчик Землі - Річі Річ в 2007 році перемістився із четвертого на третє місце. За даними Forbes, юний фінансовий геній купив контрольний пакет Facebook і став основним акціонером виробника устаткування і програмного забезпечення Cisco Systems. Зростання акцій цих компаній дозволило Річі Річу збільшити свої статки до 16,1 мільярда доларів.
Четверте місце зайняла інша представниця сфери високих технологій - Мамочка з мультсеріалу Футурама, що очолює MomCorp, що займається робототехнікою. Мамочка, чиї статки оцінюються в 15,7 мільярда доларів, уперше включена в рейтинг Forbes.
П'яте місце, як і рік тому, займає Джед Клемпетт - герой популярного телесеріалу шістдесятих Селюк з Беверлі, що зробив статки на нафті і газі. За минулий рік він розбагатів на 2,3 мільярди у зв'язку зі збільшенням цін на енергоносії. Його статки Forbes оцінює в 11 мільярдів доларів.
Містер Бернс із мультсеріалу Сімпсони перемістився із другого місця на шосте. АЕС, яка належала йому, закрило Міністерство охорони навколишнього середовища, а жителі Спрінгфілда, що збунтувалися, розграбували його особняк.
Брюсу Уейну, більш відомому як Бетмен, Терстону Хауеллу-третьому - героєві американського телесеріалу Острів Джиллігена і Тоні Старку, що ховається під псевдонімом Залізна людина, вдалося зберегти місця в рейтингу завдяки великим замовленням від Пентагона і ЦРУ.
Як і раніше входять до числа найбагатших вигаданих персонажів і виробник шоколаду Віллі Вонка, що готує, за даними Forbes, експансію на китайський ринок, і один з ворогів Гаррі Поттера Люціус Малфой, що, вийшовши з в'язниці, взяв під контроль частину ринку виробництва казанів.
У числі вигаданих персонажів, що покинули рейтинг, крім загиблого генерала Олівера Уорбакса виявилися: містер Монополія - символ відомої гри, що став жертвою іпотечної кризи в США; розкрадачка гробниць Лара Крофт, що пропала без вісти в авіакатастрофі в Конго; торговець кокаїном Тоні Монтана - головний герой фільму Особа зі шрамом, ліквідована під час спецоперації ЦРУ і ФБР.
Втратив місце в списку Forbes і водопровідник Маріо - герой гри Супербрати Маріо, зате його колишня дружина - принцеса Персик - дебютувала в рейтингу на 15 місці. Відсуджені в Маріо золоті монети з каналізації дозволили їй збільшити статки до 1,3 мільярди доларів.
Серед нових вигаданих мільярдерів у списку Forbes в 2007 році виявився глава сімейки Адамсів - Гомес. Куплене з нагоди мальовниче болото, де пізніше були виявлені поклади нафти, і муміфікована рука, що виявилася частиною безцінної єгипетської мумії, дозволили йому розбагатіти до 2 мільярдів і зайняти 12 місце в списку.
Дебютував у рейтингу і тесть головного героя мультсеріалу Гріффіни Картер Пердешмідт, що виграв у карти телеканал CNN у Теда Тернера. Статки нового медіа-магната Forbes оцінив в 7,2 мільярди доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас