Evraz заплатить за українські активи 2-2,2 млрд. дол, викупивши їх у основного акціонера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Evraz заплатить за українські активи 2-2,2 млрд. дол, викупивши їх у основного акціонера

Фондовий ринок
136
Evraz Group, що оголосила про купівлю низки металургійних активів в Україні, що входили раніше в групу "Приват", заплатить по цій угоді $2-2,2 млрд, говориться в повідомленні Evraz.
Із цієї суми близько $1 млрд буде виплачено коштами, інше - акціями.
У цей час активи, які купують в Україні, викуплені основним акціонером російської групи Lanebrook Limited.
"Угода купівлі цих активів у колишніх власників уже завершена. Lanebrook буде продавати частки в цих українських підприємствах Evraz Group", - заявив "Інтерфаксу" представник акціонера.
Виходячи з передбачуваної суми, що Evraz витратить на придбання цих активів, і поточної капіталізації російської групи, Lanebrook зможе збільшити свою частку в Evraz з 83% до 86%.
Як повідомлялося, Evraz купує ГЗК "Суха балка" (99,25% акцій), Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського (95,57%), Коксохімічний завод "Баглейкокс" (93,74%), "Дніпрококс" (98,65%) і Дніпродзержинський коксохімічний завод (93,83%).
Остаточні умови і структура угоди повинні бути схвалені радою директорів Evraz на підставі висновку міжнародної організації оцінювачів, що проведе незалежну оцінку активів, які купують. Віце-президент Evraz Ірина Кібіна напередодні уточнила, що оцінювач поки не визначений.
Evraz Group планує завершити угоду в першому кварталі 2008 року.
У цей час близько 83% акцій Evraz Group володіє компанія Lanebrook. Її бенефіціарами в рівних частках є інвесткомпанія Millhouse, що управляє активами Романа Абрамовича і його партнерів, а також Олександр Абрамов та Олександр Фролов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас