Співвласники "Запоріжсталі" із Midland купують футбольний клуб "Маккабі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співвласники "Запоріжсталі" із Midland купують футбольний клуб "Маккабі"

Фондовий ринок
184
Едуард Шифрін та Алекс Шнайдер, співвласники Midland Group, що має значні активи в Україні, купують контрольний пакет одного з провідних ізраїльський футбольних клубів - "Маккабі".
"Я підтверджую, що мій бізнес-партнер, Шифрін і я дійшли згоди з Maccabi Tel Aviv Sporting Club про покупку контрольного пакета футбольного клубу", - говориться в повідомленні глави правління і співзасновника Midland Group Шнайдера в четвер.
Він нагадав, що Midland не новачок у світі спорту, тому що вже володіла командою "Формули 1", і тому шукала нові можливості в цьому секторі.
За словами Шнайдера, угода остаточно не закрита, і Midland розраховує на якнайшвидше вирішення внутрішніх суперечок між нинішніми власниками клубу, щоб якомога швидше завершити угоду і принести стабільність у команду.
Midland Group є головним акціонером ВАТ "Запоріжсталь" - одного з найбільших металургійних заводів України, а також контролює низку підприємств, які займаються торгівлею металом. Крім того, група володіє в Україні мережею з майже 20 мегамаркетів "Амстор" загальною площею 250 тис. кв. м і почала створення мережі "Магазини біля дому", що має намір збільшити до 1000 за п'ять років. Крім того, Midland має інтереси і на українському фінансовому ринку.
"Запоріжсталь" є головним спонсором футбольного клубу "Металург", що за підсумками першого кола йде на сьомому місці в чемпіонаті України.
Шнайдер є уродженцем Санкт-Петербурга, а Е.Шифрін - Запоріжжя. За повідомленнями ізраїльських ЗМІ, сума угоди з купівлі 80% ФК "Маккабі" становить близько $18 млн, продавцем акцій виступає Лоні Герцикович. Передбачається, що угода буде завершена до кінця року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас