Нафта стабільна нижче від 90 дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта стабільна нижче від 90 дол.

Енергетика
111
Нафта стабільна на рівні нижчому від 90 дол. за барель після того, як Goldman Sachs різко підвищив прогноз її вартості в 2008 році, що переважило побоювання із приводу ослаблення економіки США.
До 14.15 МСК ф'ючерси на американську легку нафту знизилися на 8 центів до 89,94 дол. за барель, ф'ючерси на нафту сорту Brent подешевіли на 1 цент до 89,98 дол. за барель.
Goldman Sachs, найбільш активний інвестиційний банк на енергетичних ринках, очікує, що в 2008 році середня вартість американської легкої нафти складе 95 дол. за барель, що на 10 дол. вище від попереднього прогнозу. Ринок, що циклічно зміцнюється, може підштовхнути ціни на нафту до 105 дол. до кінця 2008 року, вважає банк.
Прогноз допоміг скоротити ранкові втрати, причиною яких було занепокоєння із приводу того, що невеликого зниження ключової ставки ФРС буде недостатньо для підтримки економіки США.
Скорочення ключової ставки ФРС на 25 базисних пунктів до 4,25 відсотки річних, а також скорочення дисконтної ставки, всупереч очікуванням, тільки на чверть процентного пункту, стало причиною напруги на грошових ринках наприкінці року.
"Скорочення ключової ставки стало розчаруванням, але ринку стало дійсно легше після поновлення діяльності в Кашинзі", - сказав Коо Жакуон з Korea National Oil Corp.
Енергетичні компанії відновили роботу нафтопроводів і терміналів для зберігання нафти після того, як сильний шторм зруйнував лінії електропередачі навколо найбільш важливого пункту постачання нафти в Кашинзі, штат Оклахома.
Трейдери чекають даних про запаси нафти в США, які будуть опубліковані о 18.30 МСК. Аналітики очікують, що запаси нафти минулого тижня знизилися на 200.000 барелів через зупинку системи нафтопроводів Enbridge, по якій нафта доставляється з Канади в США. Запаси бензину, імовірно, виросли на 1,3 мільйони барелів, запаси дистилятів - на 500.000 барелів .
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас