Засновано Євразійський клуб банкірів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновано Євразійський клуб банкірів

114
Казахстанські Казкомерцбанк, "Тураналем", "Центркредит", Альянс банк, асоціація фінансистів Казахстану, Асоціація російських банків і фінансово-банківська група СНД заснували Євразійський клуб банкірів (ЄКБ), повідомив кореспондент, що був присутнім на установчому засіданні клубу в Алма-Аті в середу.
Учасники зборів обговорили і прийняли установчі документи ЄКБ, намітили план діяльності клубу на 2008 рік.
В опікунську раду клубу ввійшли сім чоловік: голова правління банку "Тураналем" Роман Солодченко, голова ради директорів Альянс банку Маргулан Сейсембаєв, директор центру з дослідження і моніторингу економіки Казахстану Аристан Єсентугелов, заступник голови Нацбанку Казахстану Медет Сартбаєв, заступник голови держагентства з фіннагляду Олена Бахмутова, а також заступник голови Центробанку РФ Костянтин Корищенко і голова Асоціації російських банків Гарегин Тосунян.
Президентом Євразійського клубу банкірів обраний заступник голови ради директорів Казкомерцбанку Даулет Сембаєв. Штаб-квартира клубу буде розташовуватися в Алма-Аті.
З огляду на те, що банківський сектор є найбільш розвиненим елементом фінансових систем у країнах співдружності, учасники домовилися на першому етапі створити клуб банкірів, а згодом розширити його рамки до клубу фінансистів.
Сама клубна форма, на загальну думку учасників зібрання, дозволить вести неформальний діалог щодо найактуальніших питань, аналізувати поточне і перспективне становище справ як в окремій країні, так і у масштабах усієї співдружності, виробляти на цій основі комплексні дослідження, рекомендації, інші документи, покликані надати роботі клубу практичний характер.
Члени ЄКБ мають намір інтенсифікувати інтеграційні процеси між фінансовими і банківськими структурами співдружності; брати участь у процедурі прийняття відповідних рішень державних органів та інтеграційних структур, у тому числі з метою гармонізації фінансового законодавства, удосконалювання валютно-фінансових відносин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас