АМКУ не застосовуватиме санкцій проти ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ не застосовуватиме санкцій проти ВАТ "Райффайзен Банк Аваль"

300
У зв’язку з появою в деяких ЗМІ інформації про те, що Антимонопольний комітет України має намір оштрафувати ВАТ "Райффайзен Банк Аваль", Олексій Костусєв заявив, що в Комітету сьогодні немає причин ані звинувачувати банк у порушенні конкуренційного законодавства, ані, тим паче, застосовувати санкції.
"Щодо ВАТ "Райффайзен Банк Аваль", якому нещодавно Комітет надав рекомендації щодо розвитку конкуренції, то цей банк виявив відкритість у стосунках з Комітетом, сприяв вивченню ситуації, і його позиція була і залишається конструктивною", - відзначив Костусєв. - Навпаки, цей банк, маючи багаторічну репутацію, з розумінням ставиться до необхідності дотримання вимог конкуренційного законодавства. Таким чином, будь-які заяви щодо наміру Комітету оштрафувати ВАТ "Райффайзен Банк Аваль" не відповідають дійсності".
"Зі свого боку, ми впевнені, що лише спільними зусиллями нам вдасться створити всі умови для найбільш зручного обслуговування споживачів і, дотримуючись вимог конкуренційного законодавства, захистити їх вільний вибір. У зв’язку з цим, я закликаю всі ЗМІ утриматися від нагнітання ситуації та об’єктивно висвітлювати діяльність Комітету на ринку банківських послуг", - наголосив голова АМКУ.
За його словами у цьому році Антимонопольний комітет приділяє значну увагу вивченню ринку споживчого кредитування, оскільки ситуація на цьому ринку зачіпає інтереси багатьох споживачів. Працюючи з банківськими установами комітет проводить дослідження відповідності договірних відносин між банками і страховиками конкуренційному законодавству, та їх впливу на конкуренцію.
"Наразі є всі підстави вважати, що співпраця Комітету з банківськими установами відбувається в конструктивному режимі. Більше того, банки виявляють розуміння та зацікавленість в зростанні конкуренції між страховими компаніями задля найкращого забезпечення інтересів клієнтів. Банки відповідально ставляться до виконання рекомендацій Комітету, враховують наші зауваження", - резюмував Костусєв.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас