S&P вважає Укрексімбанк найпрозорішим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P вважає Укрексімбанк найпрозорішим

295
За результатами дослідження, підготованого для іноземних інвесторів міжнародним рейтинговим агентством Standard & Poor's (S&P) і Агентством фінансових ініціатив, лідером за якістю розкриття інформації серед банків, що здійснюють операційну діяльність в Україні, другий рік поспіль визнано державний Укрексімбанк.
Як і рік тому, об'єктом дослідження стали 30 найбільших в Україні фінансових установ, на частку яких припадає 80% активів всієї банківської системи. Аналіз проводився на основі річних звітів, веб-сайтів банків, а також звітності, наданої регулювальним органам. Ступінь оприлюднення інформації оцінювався за 112 критеріям, об'єднаними у три основних блоки: - Структура власності і корпоративна структура (28 критеріїв); - Фінансова та операційна інформація (60); - Структура і процеси Наглядової ради і менеджменту (24).
"Із числа лідерів інформаційної прозорості торішнього дослідження цього року свої позиції зберіг тільки Укрексімбанк, що як і раніше посідає перше місце із загальним балом 63,7% (62,0% торік), - констатують автори дослідження. - Цьому сприяє прозора структура власності і досить повне розкриття фінансової та операційної інформації, що є необхідною умовою як для успішної взаємодії із закордонними партнерами, так і для здійснення позик на міжнародних ринках капіталу.
Загальний бал Укрексімбанку (63,7%) більш ніж у півтора рази перевищує середній показник розкриття інформації з банків, включених у дослідження (41%).
У порівнянні з минулим роком держбанк значно підвищив показник повноти і доступності фінансової та операційної інформації (з 65,3 до 72,7% всієї можливої інформації). У результаті цей показник не тільки значно випереджає середній по банках, що аналізувалися в Україні (44,7%), але і кращі російські аналоги (МДМ-банк - 71%, Банк ВТБ - 68%, Альфа-Банк - 67%), лише трохи поступаючись показникам провідних світових фінустанов (Royal Bank of Scotland - 75%, Credit Suisse Group -75%, Bank of America - 74%).
"Уже потроху стає звичкою, що державний Укрексімбанк не тільки визнається найкращим у вітчизняній банківській системі, але і відповідним найвищим світовим стандартам, - відзначив голова правління банку Віктор Капустін. - Таким чином, результати праці колективу банку не тільки спростовують тезу про те, що держвласність (держустанова) у принципі не може бути ефективною, але і дозволяють нам не тільки вважатися, але і ставати рівноправними партнерами для провідних світових фінансових інститутів. І головне, що такі результати приносять не тільки призи і моральне задоволення, але й полегшують для банку і його клієнтів доступ на світові ринки, подовжуючи терміни, а також знижуючи вартість залучуваних ресурсів".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас