Татнафта виявила компанію, яка постачає танкерну нафту на Укртатнафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Татнафта виявила компанію, яка постачає танкерну нафту на Укртатнафту

Енергетика
300
ВАТ "Татнафта" виявила канал постачання танкерної нафти на ЗАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.), повідомив агентству "Інтерфакс" перший заступник генерального директора "Татнафти" Наїль Маганов.
Він нагадав, що "Татнафта" направила на адресу нафтотрейдерів, представників російських та іноземних нафтових компаній листа із проханням "не співробітничати з рейдерами, що захопили "Укртатнафту", і не надавати їм сприяння в постачаннях нафти".
"За наявними у нас даними, не підтримала нас тільки одна компанія - Rixo (займається трейдерським і бункеровим бізнесом, зареєстрована у Швейцарії). Вони поставили перші два танкери на "Укртатнафту" і намагаються на ринку ще купити нафту для НПЗ", - сказав перший заступник гендиректора.
Він відзначив, що на адресу Rixo після консультації з міжнародними юристами спрямоване офіційне повідомлення про те, що вона може стати співучасником операції з розкрадання чужої власності, коштів акціонерів "Укртатнафти".
Як повідомлялося, у жовтні Павло Овчаренко, який очолював "Укртатнафту" в 2003-2004 роках, за рішенням Сумського апеляційного суду про його відновлення на посаді приступив до керівництва підприємством, тоді як відсторонений керівник Сергій Глушко заявив про силове захоплення НПЗ. У зв'язку із цим "Татнафта", що була основним постачальником сировини на завод, припинила постачання нафти на НПЗ.
У листопаді "Укртатнафта" законтрактувала 165 тис. тонн танкерної нафти на листопад, що поставлялася морським шляхом у порт Одеси, а далі - трубопровідним транспортом на завод. Пізніше "Укртатнафта" законтрактувала ще близько 85 тис. тонн російської нафти на грудень, з постачаннями за тією ж схемою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас