Evraz Group придбає пакети акцій п'яти українських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Evraz Group придбає пакети акцій п'яти українських компаній

Фондовий ринок
332
Російська гірничо-металургійна група Evraz Group підписала сьогодні угоду про придбання мажоритарних часток у п'яти українських компаніях, повідомляється в прес-релізі Evraz.
Зокрема, до числа зазначених пакетів акцій входять 99,25% акцій ВАТ "Гірничозбагачувальний комбінат "Суха балка" (виробнича потужність - 3,75 млн т аглоруди на рік); 95,57% акцій ВАТ "Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського" (потужність - 1,8 млн т чавуну й 1,23 млн т стали в рік).
Крім того, Evraz купує частки в трьох коксохімічних підприємствах: ВАТ "Коксохімічний завод "Баглейкокс" - 93,74% акцій, ВАТ "Дніпрококс" - 98,65% акцій і ВАТ "Дніпродзержинський коксохімічний завод" - 93,83% акцій, загальною потужністю 3,52 млн т металургійні кокси в рік.
Раніше всі перераховані підприємства входили у сферу бізнесів-інтересів групи Приват.
Evraz оплатить придбання зазначених пакетів коштами і новими акціями.
Остаточні умови і структура угоди будуть схвалені радою директорів Evraz на підставі висновку визнаної міжнародної організації оцінювачів, що проведе незалежну оцінку активів.
Після затвердження покупки радою директорів компанії ніякі додаткові дозволи, у тому числі схвалення регулювальних органів, не будуть потрібні. Закриття угоди очікується в першому кварталі 2008 р.
Варто відзначити, що російська гірничо-металургійна група Evraz Group S.A. і її дочірня компанія Titan Acquisition Sub, Inc. напередодні досягли остаточної угоди про придбання американського виробника сталевого листа Claymont Steel Holdings, Inc. За умовами угоди, Evraz виплатить 23,5 дол. за кожну акцію Claymont Steel, що на 19,1% вище середньої вартості одного її цінного паперу за останні три місяці, на 38,2% - вартості акції компанії в рамках IPO, проведеного в грудні 2006 р., а також на 6,8% - вартості паперу Claymont Steel за підсумками торгів 7 грудня ц.р. Пропозиція Evraz почне діяти на наступному тижні (з 17 грудня ц.р.).
Еvraz Group - вертикально інтегрована металургійна і гірничодобувна компанія. В 2006 р. підприємства Evraz Group зробили 16 млн 100 тис. т стали, 14 млн 500 тис. т прокату. Evraz Group містить у собі, у тому числі, три провідні російські сталеливарні підприємства - Нижньотагильский, Західно-сибірські та Новокузнецький металургійні комбінати, а також компанії Palini e Bertoli в Італії, Vitkovice Steel у Чехії, Evraz Oregon Steel Mills і Stratcor зі штаб-квартирою в США.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас