NASA відправить людей на Місяць до 2020 року, якщо Конгрес США виділить кошти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA відправить людей на Місяць до 2020 року, якщо Конгрес США виділить кошти

76
Незважаючи на проблеми з фінансуванням, американське аерокосмічне управління NASA має намір до 2020 року знову відправити людей на Місяць. Політ до супутника Землі стане трампліном для підкорення Марса, запевнили представники агентства в понеділок. Єдина перешкода на цьому шляху - обмежений бюджет.
"Наша робота - створити місто на Місяці і в остаточному підсумку залишити сліди на Марсі", - сказав співробітник NASA Рік Гілбреч журналістам. Як повідомляє AFP, управління має намір створити форпост біля Південного Полюса Місяця. База буде забезпечуватися сонячною енергією і стане домом для астронавтів. Про ці плани останній раз повідомлялося рік назад, однак тепер управління підтверджує свою готовність упоратися із завданням, якщо тільки Конгрес США виділить необхідні кошти.
Джефф Хенлі, що очолює в NASA програму "Сузір'я", яка займається технічним оснащенням нової експедиції, також упевнений, що в амбіційному проекті немає нічого неможливого. "Тридцять п'ять років тому на цьому ж тижні Юджин Сернан, Рон Еванс і Джек Шмітт були на поверхні Місяця. Ми посилено працюємо над тим, щоб майбутнє покоління астронавтів повернулося на Місяць", - говорить ветеран космічних польотів Карл Уельц, нині дослідник NASA.
Незважаючи на нестачу бюджету, управління сподівається втілити проект "Сузір'я" у життя до 2016 року. "Ми сподіваємося провести бюджет через Конгрес", - повідомив Гілбреч. За його словами, лише 0,6 цента з кожного долара платників податків піде на фінансування космічної програми. Зате якщо законодавці виділять необхідні кошти, NASA зможе виконати озвучені президентом Бушем в 2004 році завдання і повторно підкорити Місяць до 2020 року.
У космічному агентстві нагадали, що американські астронавти вперше висадилися на супутнику нашої планети в 1969 році - усього через вісім років після того, як президент Джон Кеннеді пообіцяв організувати дану експедицію. Однак тоді, в умовах космічної гонки зі СРСР, американські вчені не були настільки обмежені в коштах. Востаннє американці побували на Місяці в грудні 1972 року - "Аполлон-17" доставив туди трьох астронавтів.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас